1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. MHP Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel'den “Dolmuş İhalesi” Açıklaması
MHP Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel'den “Dolmuş İhalesi” Açıklaması

MHP Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel'den “Dolmuş İhalesi” Açıklaması

MHP Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel, Kars Belediyesi “Dolmuş İhalesi” ile alakalı basın açıklaması yaptı.

A+A-

MHP Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel’in açıklaması şöyle :

Kars’ta geçtiğimiz Nisan ayında kimlikleri ve eşkâlleri bilinen 3 Hdp’li, belediye başkanı ile görüşmeye gidiyorlar görüşme olmayınca da etrafta ki masa ve sandalye gibi malzemelere zarar vererek belediyeden çıkıyorlar. Ne yazık ki bu olay Hdp’liler tarafından “hükumetin infaz paketi kapsamında aldığı tecavüz, gasp, uyuşturucu ve cinayet suçlarından sabıkalı 3 Ülkücü belediyeyi bastı” yönünde yalan, iftira ve provokatörlük içeren açıklamalarla basında ve sosyal medya da yer aldı.

Dün ikinci kez yapılması planlanan “toplu taşıma hattı ihalesi” dolmuşçu esnafı ve belediye personelinin karşı karşıya gelmesi nedeniyle iptal edildi. Hdp’nin basın yayın organları “ hdp’li Kars Belediyesine dolmuşçu şiddeti”  adı altında manşet atıp, “ağırlığı Ak Parti ve MHP’lilerden oluşan dolmuşçular tarafından toplu taşıma ihalesi iptal edildi, MHP’li ve Ak Partili dolmuşçular belediyeyi bastı” diyerek basında yer verdiler.

İki olayda da Cumhur İttifakının iki siyasi partisi olan MHP ve Ak Parti neden hedef gösterilmektedir? Hem Kars’ta hem Türkiye genelinde sanki Kandil ve Pensilvanya’dan emir ve talimat almışçasına Cumhur İttifakı’na sistematik şekilde bir saldırı mevcuttur.

Kendi becerisizliklerini, kendi iş bilmezliklerini bir türlü kabullenmeyip yaptıkları en iyi şey olan yalan ve iftiraya başvurarak Cumhur İttifakının iki temel taşı olan MHP ve Ak Partiyi her seferinde hedef alan açıklamalar yapmaları acziyet, kin ve nefretlerinin belirtisidir. Evlerinde eşleriyle kavga etseler sebebi MHP'dir diyebilecek bir zihniyet ile karşı karşıyayız ne yazık ki.

Kars’ta 96 adet dolmuş hattı mevcut olup ve bunların genele yakını Hdp’ye oy vermiş insanlardır. MHP’li de olsa, Ak Partili de olsa, CHP’li de olsa, Hdp’li de olsa hepsi Kars'ın insanı ve Karslı dolmuşçu esnaflarımızdır, sorunlarının çözülmesi gereken yerde MHP’li ve AK Partili diye ayrıştırarak, MHP ve Ak Parti üzerinden bir karalama kampanyası ve bir kışkırtma sezmekteyiz. Yapılmak istenen nedir? Bizler bunun altında art niyet ararız.

Neden dolmuşçu esnaflarımızla bir araya gelerek orta yolu bulup, ortak akıl ile bir uzlaşmaya varmıyorsunuz da “bir şehrin kaderi birkaç ailenin çıkarına feda edilmeyecek” diyorsunuz. O birkaç aileyi söyleyin de bizlerde bilelim. Yoksa Diyarbakır’dan getireceğiniz birkaç aileye mi vereceksiniz dolmuş ihalesini. 96 dolmuş hattı mevcut bunların çoğu da 2-3 ortak ortalama 250-300 aile eder ve bu ailelerin %90’a yakını bizzat sizin seçmenleriniz genel ve yerel olmak üzere her seçimde Hdp’ye oy veren dolmuşçu esnaflarımızdır. Şehirde bir kargaşa ortamı mı oluşturmak istiyorsunuz, Kars esnafıyla, Kars halkıyla karşı karşıya gelerek yapmak istediğiniz nedir? Belediyecilik Twitter üzerinden twit atmaya benzemez. Yerel seçimlerin üzerinden 15 ay geçti ama gelinen nokta da Hdp’ye oy veren seçmenlerin büyük bir çoğunluğu pişman olmuş durumdalar. Gerek bizleri arayarak, gerek yanımıza gelerek ellerimiz kırılsaydı da Hdp’ye oy vermeseydik diyorlar. Bunun sebebi de belediye başkanı ve ekibinin Kars'ı ve Kars halkını hiç tanıyıp bilmemesidir. Kars halkının sorunlarını çözmeye geliyoruz deyip tam tersi bizatihi kendileri halkımıza sorun oldular.

Bizler MHP Kars İl Başkanlığı olarak;  Kars'ın, Kars halkının, Kars esnafının, belediye de alınlarının teriyle çalışan işçi ve emekçilerimizin her zaman yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.