Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor’unda aralarında bulunduğu heyet, Hatay sınırına giderek Türkmenlerle görüştü.

MHP Kahramanmaraş Milletvekili Oğuz Tor, “Türkmen Dağında soydaşlarımıza uygulanan katliamı yerinde incelemek ve dünya kamuoyuna taşımak için bölgeye bulunuyoruz” dedi.

Rus destekli Esad yönetimi ile İran, Hizbullah, IŞİD VE PYD baskısı altındaki Suriye Türkmenleri zor durumda yaşam mücadelesi veriyor. Sınıra giden MHP heyeti de Türkmenlerle görüşüyor.

MHP Genel Başkan Yardımcıları'ndan Prof. Dr. Ümit Özdağ'ın başkanlık yaptığı heyette, Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz, MHP Osmaniye Milletvekili Ruhi Ersoy, MHP Kahramanmaraş Milletvekili Fahrettin Oğuz Tor ve MHP Hatay Milletvekili Necmettin Ahrazoğlu yer alıyor. 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Gaziantep Milletvekili Ümit Özdağ “13 gündür Türkmenlere yönelik çok ağır saldırılar devam ediyor. Bölgede etnik temizliğe yakın insanlık dramı yaşanıyor. Şu ana kadar Türkiye’nin aldığı tedbirleri yeterli görmüyoruz. Biz de meseleyi yerinde incelemek için bölgeye gidiyoruz. Türk kamuoyu ile paylaşacağımız alınması gereken tedbirlerle ilgili MHP’nin vereceği karara zemin hazırlamak istiyoruz.” dedi.

MHP heyeti Hatay Valisi Ercan Topaca ile görüştü. İlk bilgileri alan heyet Hatay'dan Yayladağı'na ulaştı. Burada Türkmenlerle görüşmeler yapan MHP ve Ülkü Ocakları heyeti, gerekli bilgileri aldıktan sonra yardımlar konusunda da rapor hazırlayacak.

 

Editör: Haber Merkezi