Dolar

32,5910

Euro

34,8422

Altın

2.494,64

Bist

9.656,21

MHP ile ittifak Kürt seçmeni uzaklaştırdı mı?

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, referanduma dair açıklamalarda bulundu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-03-24 20:47:37

MHP ile ittifak Kürt seçmeni uzaklaştırdı mı?

TIMETURK|HABER MERKEZİ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş, Habertürk TV'ye konuk oldu.

Referanduma ilişkin açıklamalarda bulunan Kurtulmuş, "MHP ile ittifak Kürt seçmeni uzaklaştırdı mı?" sorusuna cevap verdi.

Kurtulmuş, "Bu parti ya da şahıs meselesi değil. Türkiye'nin daha güçlü yönetilmesiyle ilgili bir mesele." dedi.

İşte Kurtulmuş'un açıklamaları;

"Özellikle son zamanlarda terörle mücadelede alınan başarı bölge halkı tarafından takdirle izleniyor. Evlerinin kapısının önünde bombalar patlıyordu, haraç vermek zorunda kalıyorlardı. Vatandaşlarımız derin bir nefes aldı Doğu ve Güneydoğu'nun birçok yerinde. Sivil bir siyasetin açılma imkanını görüyorlar. Bölge halkı rahatlıyor. Bu parti ya da şahıs meselesi değil. Türkiye'nin daha güçlü yönetilmesiyle ilgili bir mesele. HDP ve CHP'ye oy veren kardeşlerimizden de 'Evet' diyecekler çıkacaktır. Hangi halk istemez ki ortaya sandık kurulacak ve o akşam ülkeyi kimin yönetileceğine karar verecek. Cumhurbaşkanı'nı halk seçiyor. Yine meseleye sahip çıkacak halk. Bir daha pazarlıkların kirli oyunların olmayacağı şekilde temiz bir siyasetle milletin oyunun çoğunu alacak kişi ülkeyi yönetecek. Kasıtlı propagandaların tesiri azaldıkça, Hayır cephesinde kimlerin yer aldığı ortaya çıkınca milletimiz 'Evet' cephesinde konsolide olacak.

"HAYIR ÇIKARSA Kİ BÖYLE BİR İHTİMAL YOK..."

Evet çıkarsa Türkiye artık demokrasini kılıcı gibi darbe tehdidinin olmadığı, kısa sürelerde erken seçimlerin olmadığı, ekonomik krizlerle karşılaşılmadığı, çok etkin karar alabilen, hesap verebilen yönetim modeline kavuşmuş olacak. Hayır çıkarsa ki böyle bir ihtimal yok, Türkiye mevcut sistemin hatalarını sürdürecek demektir. Milletimizin böyle bir şeye izin vereceğini sanmıyorum. Evet oyları önde ve trendi yükseliyor. Vatandaşımıza anlatıldıkça daha iyi anlıyor. İlk kez seçim yapmıyoruz."

 

Haber Ara