MHP Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump'ın Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak kabul etmesinin Ortadoğu'du daha çok kana ve gözyaşına neden olacağını söyledi.

MHP'NİN KIRMIZI ÇİZGİSİ

Filistin Devleti'nin verilen kararı 'İsrail, Müslüman ve Hristiyanlara savaş açtı' olarak değerlendirdiğini belirten Usta, "İsrail, kentin doğusunu 1967'de işgal etti ve 1980 yılında tamamını başkenti ilan etti. Ancak bugüne kadar Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyan hiçbir devlet olmadı. Bu anlamda, Trump'ın açıklaması da bir ilk olma özelliği taşıyor. Trump, Kudüs meselesini iç siyaset malzemesi olarak kullanıyor. Bir kısım iç siyasi sıkıntılarını Musevi Lobisine bu desteği vererek aşmaya çalışıyor. Binlerce kilometre öteden yaptığı bu girişimle Trump, Ortadoğu'da gerginliğin fitilini bir kez daha ateşleyecektir. Kudüs, Ortadoğu'nun namusudur. Kudüs için verilen her yanlış karar Ortadoğu'da daha çok kana ve gözyaşına sebep olacak. Kudüs, partimizin ve ülkemizin kırmızı çizgisidir" diye konuştu.

KUDÜS'E SAHİP ÇIKMALIYIZ

Müslümanların ilk kıblesi olan Mescid-i Aksa için atılacak böylesi tehlikeli bir adım bölgedeki ve tüm dünyadaki Müslüman halkları tahrik edeceğini kaydeden Usta, "Nitekim Fas, Irak, Ürdün, Tunus, Suudi Arabistan gibi ülkelerden konuya ilişkin sert tepkiler ve uyarılar geldi. İslam dünyasına sesleniyorum; gün kendi kısa vadeli menfaatlerini düşünmeksizin, tavizsiz bir şekilde tek yumruk olma ve Kudüs'e sahip çıkma günü. Bölge için atılacak her adımda devletimizin ve Filistinli kardeşlerimizin her zaman yanındayız ve Trump'ın kararını tanımıyoruz" sözlerini kaydetti.

Zerrin SOMUNCU