MHP ADAYI DEMİR MEMUR-SEN'İ ZİYARET ETTİ

Milliyetçi Hareket Partisi Elazığ Milletvekili adayı Oğuzhan Demir seçim çalışmalarına devam ediyor.

MHP ADAYI DEMİR MEMUR-SEN'İ ZİYARET ETTİ
TAKİP ET Google News ile Takip Et

Demir, seçim çalışmaları kapsamında Memur-Sen İl Temsilciliğini ziyaret ederek şube başkanlarıyla bir araya geldi.

 

“MEMUR-SEN OLARAK YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMALARDA HEP YANIMIZDA OLDU’’

Ülkenin içinden geçtiği sürecin çok önemli olduğunu ve bu ülkenin ihtiyaç duyduğu birlik beraberlik ruhunun yakalandığını belirten Memur-Sen İl Temsilcisi İbrahim Bahşi, ”Bu seçim sürecinde ülkemizin kazasız belasız tamamlamasını ve bu seçimin ülkemiz için vatandaşlarımız için hayırlara vesile olmasını diliyorum. Elazığ bazında ise değerli milletvekili adayımıza ve ekibine başarılar diliyorum Allah yar ver yardımcınız olsun.  Memur-Sen olarak ilimizde 14 bin üyeyle 11 hizmet kolunda 13 şubesiyle çalışanların sesi olmaya gayret gösteriyoruz. Ülke genelinde de 1 milyonu aşan üye sayımızla bu ülkenin en büyük sivil toplum örgütü olmaya hamd olsun cenap-ı Allah nasip etti ve hizmet vermeye devam ediyoruz. Gözü bu ülkenin üzerinde olan mazlum coğrafyalarının da buna ihtiyacı var. Dolayısıyla ben tekrardan seçimin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Değerli milletvekili adayımız daha önce il başkanıyken de Memur-Sen olarak zaman zaman yaptığımız çalışmalara davet ettiğimizde davetimize icabet etti her zaman yanımızda oldu. Özellikle Memur-Sen olarak düzenlediğimiz teröre lanet mitinginde bizimle omuz omuza hareket etti. Ben kendisine teşekkür ediyorum. Kendisini yabancı görmüyoruz camiamızın içinde olan birisi. Allah kendisinden razı olsun Allah yar ve yardımcısı olsun.’’ dedi.

“SENDİKALARA SİYASİ BASKI SÖZ KONUSU OLMAYACAK’’

24 Haziran erken genel seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı seçimi Cumhuriyet tarihinde yeni bir dönemin başlangıç takvimi olduğunu söyleyen MHP milletvekili adayı Oğuzhan Demir,” 15 Temmuz ve sonrasında Milliyetçi Hareket Partisinin Ak Partiyle olan yakınlaşması, Sayın Cumhurbaşkanını sahiplenmesi Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sisteminin hem mimarı hem mecliste kabulünde en fazla rolü oynayıp referandum sürecinde de aynı hedefe yürüyen iki siyasi partinin ortak hedef devlet, millet menfaati doğrultusunda gerçekleştirdiği bir seçim.  Eğitim camiası özellikle müdürlük vasfı elinden alınmış, emekliye mecbur tutulmuş kişilerin özel sektörde daha iyi imkanlarla müdürlük yaptığı bir gerçek. Bundan sonra ehliyet ve liyakat esasında herkes hak ettiği yere gelecek. Benim sendika üyem diye hak yersek Allah onun hesabını bizden sorar. Bizde kendi arkadaşımızın hakkını yedirirsek Allah onun hesabını da bizden sorar. Onun için herkesin bu konuda rahat olması lazım Özellikle memurlarımız Cumhur ittifakı döneminde en fazla haklarını alacak.  Sizlere de siyaset kurumu baskı yapamayacak ne bizden nede iktidar ortağımız Ak Parti’den bir baskı söz konusu olmayacak.’’ diye konuştu.

“HER GİTTİĞİMİZ YERDE HER ZAMAN DÖRT ÖNCELİĞİMİZDEN BAHSEDİYORUZ’’

 

15 Temmuz öncesi bir araya gelebileceğine ihtimal bile vermeyeceğimiz bu iki siyasi parti ve bugün tek hedefe kilitlendiğimiz nokta ilk turda Cumhurbaşkanı adayımızı seçtirebilmektir diyen Demir,” Biz bunun mücadelesini verdiğimiz kadar keşke ittifak ortağımızda aynısını verse. Biz her gittiğimiz yerde her zaman dört önceliğimizden bahsediyoruz. Bir, ilk turda Cumhurbaşkanı seçtirebilmek için elinizden gelen gayreti en fazla seviyede göstereceksiniz. İki Cumhur ittifakını anlatacaksınız ittifak başarılı olmak zorunda ittifak mecliste belli bir rakamsal sayıya ulaşmak zorunda. Veya Cumhurbaşkanın uyumuyla alakalı herhangi bir seçime zorlama ihtimali olmadan sayısal çoğunluğa sahip olmak zorunda. Üç, ittifak ruhunu ve hukukunu incitmeden mutlak suretle bu süreci tamamlayabilmek için özveride bulunacaksınız Dördüncü olarak da seçilebilmek için parti politikalarını seçim beyannamesine uygun bir şekilde anlatacaksınız. Biz gittiğimiz her yerde bunu yaptık. Seçim başladı biz Cumhur ittifakı dedik ama maalesef bizimle aynı hedefe yürümesi gereken, aynı söylemde bulunması gereken ortağımız biraz daha bencil davrandı. Bizim için mühim olan Elâzığ’da 5 tane Cumhur ittifakının vekil çıkarabilmesi. Ben isterim ki bizim milletvekillerimiz çıksın ama ben bunu propaganda malzemesi yapamam.’’ diye konuştu.

“ULUOVA SULUMA PROJESİ SORUNU ÇÖZÜLMELİ’’

Demir sözlerine söyle devam etti;

“Biz her programda şunu söyledik; Uluova Sulama projesi bir an önce hayata geçirilmeli. Orada mağdur olmuş ailelere geriye dönük ve gecikme süreci de hesaplanıp devletin belli bir tazminat ödemesi veya işe alınmada öncelik verilmesi gerekiyor. Çünkü mağdur olmuş 45 tane köy var. Onlar bugün sulu tarıma geçseler Elazığ’daki işsizlik yüzde 60 oranında azalır. Ama mevcut milletvekilleri çözüm bulabilmişler mi bulamamışlar. 2015 yılında bitmesi gereken proje halen daha bitmemiş Ben dedim ki Allah nasip eder de milletvekili olursam ilk uğraşacağım işlerden biri Uluova Sulama Projesi olacak demişim.  Burada yaşanan sorundan dolayı bu bölgede mağdur olan binlerce aile var devlet muhakkak işe alımlar konusunda bu kişiler öncelik vermek zorunda. İkinci konu Emniyet Müdürlüğünü arsası aday olduğum süreçte projelerimden ikincisi o arsanın içinde şehitlik anıtının da olacağı bir park yapılması gerektiğini TOKİ’nin devretmesi gerektiğini söylemişim 24 Şubat’ta sosyal medya hesabımda bu şekilde bir açıklama yapmışım, katıldığım her programda bu şehitlik anıtının yapılması bunun dışında hiç bir şeye müsaade etmeyeceğimizi söylemiştik. Ak Parti yetkilileri ve Milletvekili adayları buradadır. Birkaç tane STK haricinde bir tek siyasetçi bu konuyla ilgili bir açıklama yapmamıştır. Bu projeyle ilgili Sayın Cumhurbaşkanımız bizim sesimize cevap vermiş sonrasında birileri çıkıp diyor ki 5 dakikada ben hallettim. Eğer 5 dakikada hallediliyorsa 2 senedir neden halletmediniz diye sorsak verecek cevapları yok. Yani biz daha meclise girmeden  Milliyetçi Hareket Partisinin bu şehirdeki yapacakları işlerinin ayak sesleri gelmeye başladı.’’(Bülten Haber)