MHK Halil Umut Meler'e diyet mi ödedi?

20.02.2020 - 17:58 | Son Güncellenme: 20.02.2020 - 15:05

MHK Halil Umut Meler'e diyet mi ödedi?

Süper Lig'in 23. haftasında büyük bir heyecan sahne olacak Fenerbahçe - Galatasaray derbisini hakem Halil Umut Meler yönetecek. Dev maçta Meler'in görev alması, akıllara sezonun ilk yarısındaki Fenerbahçe - Beşiktaş mücadelesi öncesi yaşanan hakem atamasını getirdi.

AJANSSPOR - DETAY HABER

Fenerbahçe ile Galatasaray arasında 23 Şubat Pazar günü yapılacak derbide hakem Halil Umut Meler'in görev alacağı açıklanırken; dev maçı yönetmesi beklenen Fırat Aydınus ise bir diğer dev maç olan Beşiktaş - Trabzonspor karşılaşmasına atandı. MHK daha önce zorluk derecesi yüksek olan Fenerbahçe - Beşiktaş derbisine Meler'i hazırlamış ancak "İki sıkıntılı takımın" maçına tecrübeli bir hakem vermek istemiş ve karar değişikliği ile Cüneyt Çakır'ı görevlendirmişti.

Genç hakemin derbiye atanmasının ardından Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp'in ligin 16. haftasında yapılan ve Fenerbahçe'nin 3-1'lik üstünlüğüyle biten Beşiktaş derbisi hakemleri ile ilgili sözleri gündeme geldi.

MHK Başkanı Zekeriya Alp, 3 Ocak'ta düzenlediği basın toplantısında Fenerbahçe-Beşiktaş derbisiyle ilgili soruları yanıtlamış ve maça önce Halil Umut Meler'i hazırladıklarını ancak karşılaşmanın 1 hafta öncesinde karar değişikliğine giderek görevi Cüneyt Çakır'a verdiklerini söylemişti.

ÖNCE MELER, SONRA CÜNEYT ÇAKIR

Zekeriya Alp, "Fenerbahçe-Beşiktaş derbisine 4-5 hafta öncesinde Halil Umut Meler'i hazırladık. Bir hafta önce iki takımın da yenilgisi, iki takımın da kamuoyunda yer alması nedeniyle kararı değiştirdik. Halil Umut Meler'e bir hafta öncesinde maç vermemiştik ama böyle bir durum olunca kararı değiştirdik. İki sıkıntılı takımın maçına Cüneyt Çakır ve ekibini vermek istedik. Onların daha rahat bir maç yönetmesi için. Halil Umut Meler de genç bir arkadaşımız. Bir sıkıntı yaşamaması ve zor durumda bırakmak istemememizden dolayı Cüneyt Çakır ve ekibini bu maça verdik." şeklinde görüş belirtmişti.

YİNE ZOR MAÇ BU KEZ HALİL UMUT MELER

MHK bu kez, kritik bir önem arz eden derbiye tecrübeli bir hakem atamak yerine; Umut Meler'i zorlu maça verdi. 22. haftada maç almayan genç hakemin Fenerbahçe - Galatasaray derbisinden görev alacak olması, "MHK, Umut Meler'e diyet mi ödedi?" sorusunu akıllara getirdi.

HALİL UMUT MELER'İN İLK FB - GS DERBİSİ

İzmir bölgesi hakemi olan Halil Umut Meler, kariyerinde ilk kez Fenerbahçe - Galatasaray derbisinde düdük çalacak.

FIFA kokartlı hakem, bugüne kadar 15 kez Fenerbahçe maçlarında görev aldı. Söz konusu müsabakalarda sarı-lacivertliler 10 kez sahadan galip ayrılırken, 2 kez de mağlup oldu. 3 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Halil Umut Meler Galatasaray'ın ise 12 karşılaşmasında düdük çaldı. Sarı-kırmızılılar bu maçlarda 10 galibiyet alırken, 2 kez de berabere kaldı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler