MHK Başkanı Yusuf Namoğlu istifa etti!

12.02.2019 - 19:02 | Son Güncellenme: 12.02.2019 - 22:02

MHK Başkanı Yusuf Namoğlu istifa etti!

Türk futbolunda Merkez Hakem Kurulu (MHK) Başkanı Yusuf Namoğlu'nun istifası ses getirdi. Yeni MHK Başkanı kim olacak? Adaylar kimler? Merkez Hakem Kurulu'nun yeni Başkanı göreve ne zaman başlayacak? Gibi sorular konuşulmaya başlandı. TFF başkanı Yıldırım Demirören'in, Yusuf Namoğlu'nun istifaasını kabul etmesi kulisleri hareketlendirdi. Namoğlu'nun yerine gelecek ismler arasında sürprizler var.

A Spor'un belirttiğine göre MHK Başkanı Yusuf Namoğlu istifa etti. Namoğlu'nun TFF Başkanı Yıldırım Demirören'e istifasını verdiği belirtildi.

 

TFF yönetim kurulunun Yusuf Namoğlu'nun istifasını kabul ettiği ifade edildi.

TRT Spor'a konuşan Yusuf Namoğlu, "Dürüstçe görev yaptık. Resmen istifamı verdikten sonra açıklamalar yapacağım. Altını çiziyorum, şu an ne istifamı verdim, ne de kabul edildi. Çok düşündüm, Türk futboluna daha iyi hizmet etmek adına istifa kararı verdim. Geçmişte yaptığımız olumlu şeylere zarar vermemek adına istifa edeceğiz" dedi.

Yusuf Namoğlu'nun yerine göreve kim gelecek?

Merkez Hakem Kurulu görevinden istifa eden Yusuf Namoğlu'nun yerine göreve kim gelecek?

İşte iddia edilen adaylar...

Yusuf Namoğlu'nun yerine düşünülen ilk aday Kuddusi Müftüoğlu kimdir?

Namoğlu'nun yerine düşünülen isimlerden birisi ise eski hakem Kuddusi Müftüoğlu. 

Müftüoğlu hakemlikten sonra siyasete atıldı. Müftüoğlu, AKP Alanya Belediye Başkan Aday Adayı oldu ancak seçilmedi. AKP’den milletvekili adayı oldu yine kazanamadı.

Mustafa Çulcu kimdir?

Yusuf Namoğlu'nun yerine düşünülen bir diğer isim ise eski hakem Mustafa Çulcu.

Mustafa Çulcu (d. 1 Ocak 1960, Gönen, Balıkesir), eski Türk futbol hakemi. Türkiye Süper Lig'inde 13 sezon boyunca 167 maç yönetmiştir.

1960 yılında Balıkesir'in Gönen ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini doğduğu yerde tamamladı. İzmir Hava Teknik Okulları Komutanlığı'nda eğitim aldıktan sonra deniz astsubayı olarak Kocaeli ilinde görev yapmaya başladı. 1990 yılında subay oldu, 2002 yılında deniz yüzbaşı rütbesinde emekliliğini istedi. Türkiye Süper Lig'inde 13 sezon boyunca 167 maç yönetti. Merkez Hakem Komitesi'nde başkanlık yaptı.

Abdurrahman Arıcı kimdir?

Hakem camiasında sevilen bir isim olan ve başarılı işler yapan Abdurrahman Arıcı, Yusuf Namoğlu'nun yerine düşünülen adaylar arasında yer aldı.

Abdurrahman Arıcı, 2 Mayıs 1951'de Hatay Reyhanlı'da doğdu. Babasının adı Abdullah, annesinin adı Gülizar'dır. Tıp Doktoru; İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'ni bitirdi. Radyoloji dalında uzmanlığını tamamladı. Yozgat ve Rize Devlet Hastanelerinde radyoloji uzmanı olarak çalıştı. Rize ve Antalya İl Sağlık Müdürlüğü, Antalya Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimliği görevlerini yürüttü.

Futbol hakemliği yaptı. Süper Lig Gözlemciliği, Türkiye Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Üyeliği, Türkiye Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği Rize, Yozgat Kurucu Başkanlığı ve Dernek Genel Merkez Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler