DOLAR

32,5421$% 0.26

EURO

34,7521% -0.02

GRAM ALTIN

2.485,21%0,94

ÇEYREK ALTIN

4.248,00%0,30

BİST100

9.524,59%-0,06

BİTCOİN

2066994฿%4.32475

ETHEREUM

99784Ξ%3.15998

a

MGK TOPLANTI SONA ERDİ! İŞTE ALINAN KARARLAR…

Cumhurbaşkanı Başkanlığında Toplanan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı Sona Erdi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde Düzenlenen Toplantı 4 Saat 10 Dakika Sürdü. MGK Bildirisi’nde, Barış Pınarı Harekatı’nın Amacına Ulaşana Kadar Sürdürüleceği Vurgulandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Başkanlığında Beştepe’de Yapılan Milli Güvenlik Kurulu (MGK) Toplantısı 4 Saatin Ardından Sona Erdi.

MGK Bildirisi’nde, Bölgede Barış ve İstikrar Ortamının Tesis Edilmesi Sürecine Katkıda Bulunan Harekatın, Amacına Ulaşana Kadar Sürdürüleceği Ve Sivillerin Zarar Görmemesi İçin Her Türlü Tedbirin Alınmakta Olduğu Belirtildi.

Toplantı Sonrasında Yapılan Açıklamada Şu İfadelere Yer Verildi:

“Toplantıda; Ülkemizin Güvenliğini Yakından İlgilendiren Önemli İç ve Dış Gelişmeler Ele Alınarak, Milli Birlik ve Beraberliğimiz İle Bekamızı Tehdit Eden PKK/PYD-YPG, DEAŞ Ve FETÖ Başta Olmak Üzere Bütün Terör Örgütlerine Karşı Yurt İçinde ve Yurt Dışında Azim ve Kararlılıkla Sürdürülen Mücadele Hakkında Kurul’a Bilgi Sunulmuş, Barıyla İcra Edilmekte Olan Harekat ve Operasyonlar Detaylı Şekilde Görüşülmüştür.

Güney Sınırlarımız Boyunca Ortaya Çıkan ve Milli Güvenliğimizi Doğrudan Tehdit Eden Terörü Kaynağında Yok Etmek ve Yerlerinden Edilmiş Suriyelilerin Evlerine ve Topraklarına Dönüşleri İçin Uygun Şartları Sağlamak Maksadıyla BM Güvenlik Konseyi Kararları İle Adana Mutabakatı Ve Meşru Müdafaa Hakkı Çerçevesinde İcra Edilen Barış Pınarı Harekatı Her Veçhesiyle Değerlendirilmiştir.

Bölgede Barış ve İstikrar Ortamının Tesis Edilmesi Sürecine Katkıda Bulunan Harekatın Amacına Ulaşana Kadar Sürdürüleceği ve Sivillerin Zarar Görmemesi İçin Her Türlü Tedbirin Alınmakta Olduğu Vurgulanmıştır.

Suriye’de Güvenli Bölgenin Tesisi Amacıyla İmzalanan Mutabakatların Tarafı Ülkelerden, Tel Rıfat ve Münbiç Bölgeleri Dâhil Başlattıkları Teröristten Arındırma Çalışmalarının Bir An Önce Tamamlamasının Beklendiği İfade Edilmiştir.

Uluslararası Toplum; Suriyeli Kardeşlerimizin Gönüllü ve Güvenli Bir Şekilde Dinî ve Etnik Hiçbir Ayırıma Uğramaksızın Evlerine ve Topraklarına Dönerek En Kısa Sürede Huzur ve Refaha Kavuşmalarını Amaçlayan Türkiye’yi Desteklemeye Davet Edilmiştir.

Terörle Mücadelede Hiçbir Yük ve Sorumluluktan Kaçmayan Türkiye’nin, DEAŞ Terör Örgütü İle Mücadeleyi İlkeli ve Kararlı Şekilde Yürüttüğü, Her Türlü İş Birliğine Hazır Olduğu Bir Kez Daha Beyan Edilmiştir.

Kıbrıs ve Doğu Akdeniz Başta Olmak Üzere Dönem İçerisinde Ortaya Çıkan Bölgesel ve Küresel Meseleler Ele Alınmış; Gerçekleştirilen Dış Temaslar Hakkında Kurul’a Bilgi Sunulmuştur.

1915 Olayları Hakkında Tarihî ve Hukuki Dayanaktan Mahrum ve Asılsız İddiaları Esas Alan Kararlar Şiddetle Kınanmış; Hakikatleri Gün Yüzüne Çıkarmanın Vaktinin Geldiği Uluslararası Toplumun Dikkatine Getirilmiştir.”

YORUMLAR

s

En az 10 karakter gerekli

Sıradaki haber:

KANDİLLİ’DEN MARMARA DEPREMİ AÇIKLAMASI: YERİNİ VE BÜYÜKLÜĞÜNÜ BİLİYORUZ!

HIZLI YORUM YAP