MEZUN VERMEYEN MEKTEP

  • 14.12.2018 00:00


2016 yılında Prof. Dr. Sami Güçlü başkanlığında belediye başkanı, milli eğitim müdürü, milli eğitim müdür yardımcısı, 2 edebiyat öğretmeni ve 30 imam hatip lisesi öğrencisinin katıldığı toplantıyla başlamıştı her şey….

Anadolu Mektebi Yazar Okumaları Projesi Bolu’da 4.yılında…

Mehmet Akif Ersoy, Mustafa Kutlu, Cengiz Aytmatov, Tarık Buğra, Yahya Kemal Beyatlı ve son olarak Necip Fazıl Kısakürek okunuyor dördüncü yılında… 7 lise ve 60 öğrencinin katılımıyla…

Ocak ayında Necip Fazıl Kısakürek panellerini bekliyoruz…

Özenle seçilmiş okuma heveslisi çocuklar. Çoğu geleceğin başarılı insanları arasında yerini almaya hazır… Kolay olmuyor tabi. Önce sabırla okumaya vakit ayırıyorlar, okuduklarını anlamaya ve sentezlemeye çalışıyorlar. Düşüncelerini yazıya döküyor ve anladıklarını titreyen sesleri ve elleriyle anlatıyorlar topluluklar karşısında… Okumak kolay.

Ya yazmak,

hele bir de düşüncesini anlatmak…

Bu,

onlara okuduklarını kolay anladıkları için sınavlarda başarılı olmalarını,

kendilerine güven duymayı,

ülkenin birçok yerindeki programlara katılarak çevresini, kültürünü ve ülkesini daha iyi anlamasını,

ülkemizin tanınmış akademisyen, sanatçı ve yazarlarıyla tanışıp sohbet etme imkânını,

yayınlanmış ve basılmış bir eserde, kendi yazılarını görmenin mutluluğunu,

yükseköğrenimleri için yurt ve burs imkânı kazanmasını,

mezun vermeyen bir mektepte okumanın gururunu

ve her şeyden önemlisi milli ve manevi değerlerini iyi bilen vatansever bir insan olmasını sağlayacak.

Panel programı dinleyenleri sıkabilir, esnetebilir. Konuşan öğrenciler açısından ise müthiş bir tecrübe ortamı sağlayan projeye, Milli Eğitim Bakanlığında Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü sahip çıkmış ve ülke genelinde yaygınlaşmasını sağlamış. İlimizin de dahil olduğu 33 ilde proje çalışmaları heyecanla yürütülmektedir.

Takdire şayan olan bir durum da Prof. Dr. Sami GÜÇLÜ’nün bu projeye verdiği değer, emek ve enerjisidir. İl il, okul okul, öğrenci öğrenci ilgisidir. Soyadı gibi onu güçlü kılan ak saçlarında gizli olan bilgeliği olsa gerek. Müthiş bir özveri…

Projenin ilimizde yürütülmesinde katkı sağlayan Bolu Belediyesi ve Belediye Başkanı Alaattin Yılmaz’a da teşekkür etmek gerekir. Bu yıl 50-60 kişilik öğrenci grubumuzun okuma kitaplarının temini Bolu Belediyesi tarafından yapıldı.   

Türkiye’nin çeşitli illerinde düzenlenen yazar okuma programlarında, panel programlarının dışında, çeşitli sanat etkinlikleri, sergi açılışları, sinema ve tiyatro gösterimleri, yazar sohbetleri ve çevre gezileri yer almakta. Projede görevli öğretmen ve öğrenciler bu yoğunluğu doyasıya yaşıyorlar. Projeden istifade eden öğrencilere ne mutlu…


Yorum Yap

Yorum yazarak yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan yorumlardan Biz Bolulular (www.bizbolulular.com) hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.

Mobil Uygulamalarımız

IOS UygulamamızAndroid Uygulamamız