Mezitli’de 51. Koruluk Açıldı

Mezitli’de 51. Koruluk Açıldı

Mezitli’de 51. Koruluk Açıldı

 

Mezitli Belediyesi tarafından oluşturulan korulukların sayısı 51 oldu. Daha temiz ve yeşil bir kent için çalışan Mezitli Belediyesince Vatan Caddesi üzerinde oluşturulan Dünya Kardeşlik Bütünlüğü Kozmoz Evrensel Birleşim Derneği Koruluğu'nun Açılışı gerçekleştirildi. Yaklaşık 3,5 dönümlük alanda jakaranda ve lavanta fidanlarının dikildiği koruluğun açılışına Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra belediye meclis üyeleri, mahalle muhtarları, dernek üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Dernek üyeleri ve vatandaşlar fidanları elleriyle diktiler.

Açılışta konuşan Dernek Başkanı Emel Karaca, Dünya’da yaşayan herkesin tabiat ananın çocukları olduğunu ifade etti. “Tabiatı koruduğumuz kadar insanız” diyen Karaca, “Ağaca, hayvana, insana sahip çıkabilmek en büyük amacımız. Güzel Mersin’imize 135 ağaç daha dikerek dünyamıza bir nebze de olsa minnet borcumuzu ödememize vesile olan Mezitli Belediye Başkanımız Sayın Neşet Tarhan’a çok teşekkür ederiz” dedi.

Daha yaşanabilir Mezitli için çalıştıklarını söyleyen Başkan Tarhan da, “Koruluğumuzu yaptığımız bölge otobana bağlanan Vatan Caddesi üzerinde çok değerli bir alan. Kısa bir dönem sonra Tepeköy-Fındıkpınarı yolu da bu hat üzerinden işleyecek. Bunun doğal sonucu olarak ta bölgede yapılaşma daha çok artacak. Koruluğumuz önlenemeyen betonlaşmanın içerisinde çok önemli bir işlece sahip olacak” diye konuştu.

Mezitli’nin merkezinde dünyada eşine az rastlanır biçimde 51 koruluk oluşturduklarına dikkat çeken Başkan Tarhan, “4 yıldır diktiğimiz 50 korulukta ağaçlar artık büyüdü ve çiçeklerini açar hale geldi. 51. koruluğumuz da bugün açtık. Alan atıl bir şekilde çok kötü şartlarda vatandaşların kullandığı yerdi. Biz hem o kötü görüntüyü önlemiş olduk hem de Mezitli’nin merkezinde yeni bir koruluğa daha sahip olduk. Jakarandayı egzoz gazını en iyi emen bitki olması nedeniyle çok önemsiyoruz. Dernek üyeleri İsimlerinin yer aldığı, toplanıp bir araya gelebilecekleri önemli bir alana sahip oldular. Burayı dikmek kadar canlı tutmak ve yaşam alanı haline getirmek önemli. Şenliklerinizi, etkinliklerinizi burada yapın” ifadelerine yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
banner36

banner79