Mezarlıklarda koronavirüs önlemi

Mezarlıklarda koronavirüs önlemi
Covid-19 tedbirleri kapsamında Ramazan Bayramı’nda 4 gün boyunca 81 ilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle bu bayram mezarlıklarda ziyaretçi olmayacak. Ancak 23 Mayıs Cumartesi...

Covid-19 tedbirleri kapsamında Ramazan Bayramı’nda 4 gün boyunca 81 ilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle bu bayram mezarlıklarda ziyaretçi olmayacak. Ancak 23 Mayıs Cumartesi gününe denk gelen Arife Günü'nde şehit yakınları, özel izinle şehit mezarlıklarını ziyaret edebilecek. Edirne Belediyesi de her bayram olduğu gibi bu bayramda mezarlıklardaki temizlik çalışmalarını ihmal etmedi. Başta şehit mezarlıkları olmak üzere tüm mezarlıklar dezenfekte edildi, otlar temizlendi.

Sokağa çıkma yasağından önce de vatandaşların mezarlıkları ziyaret edebileceği ihtimaline karşı tüm mezarlıklarda önlemler aldıklarını belirten Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Ertuğrul Tanrıkulu, “Edirne Belediyesi Mezarlıklar Birimi ve Park Bahçeler Müdürlüğü ile beraber başta şehitlerimizin mezarlıkları olmak üzere bütün mezarlıkları dezenfekte ederek, temizliğini gerçekleştirdik. Arife günü gelecek şehit yakınları için de çiçek ve toprakları hazırladık. Yine de sokağa çıkma yasağından bir gün önce bazı vatandaşlarımızın mezarlıkları ziyaret edebileceği ihtimaline karşı tüm mezarlıklarımızda önlemler aldık. Bu kapsamda ziyarete gelebilecek vatandaşlarımızın girişte ateşleri ölçülecek, maske dağıtılacak ve mezarlıklara el dezenfektanı konulacak. Ama yine de şunu önemle ifade etmek istiyorum; lütfen sağlığımıza dikkat edelim. Koronavirüs geçmiş değil, mümkün olduğunda evlerimizde kalalım, dışarıya çıkmayalım ve bizlerin sağlığı için bu dönemde alınan kararlara uyalım. Şimdiden herkesin Ramazan Bayramı’nı kutluyoruz.” dedi.