Büyük Torbalı

Mezar taşlarını kırdılar

Kuşçuburun Mahallesi’nde yer alan mezarlıktaki kabirlerin taşları geçtiğimiz günlerde kırıldı. Mahalle sakinlerinden Ramazan Dursun, duruma isyan ederek “ölülerimizden ne istediniz” dedi. Öte yandan mezar taşlarına kimin zarar verdiği ise bilinmiyor

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Mezar taşlarını kırdılar
451 Görüntüleme
18 Şubat 2020 - 11:21
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

Tarımsal üretime dayalı sanayi bölgesi olarak anılan ve sürekli göç alan-veren bir ilçe konumunda bulunan Torbalı’da artık ölüler üst üste gömülüyor. Mezarlıklar doluluk oranına ulaşırken, nüfus hızıyla kısa sürede gelişen ilçede artan ölüm oranları dolayısıyla yer sorununun yeniden baş gösterdiği kentte son yıllarda mezarlık sorunu iyiden iyiye kronikleşti. 2017 yılında çözüme kavuşturulması için Pamukyazı’ya inşa edilen çift katlı mezarlık inşasının tamamlanmasına rağmen kabirlerin satılması nedeniyle şuana kadar sadece bir defin yapıldı. İlçedeki defin yeri sıkıntısı şuana kadar çözüme ulaştırılamazken mezarlıklara iğrenç bir saldırı yapıldı.
Torbalı’daki mezarlıklar doluluk oranın dışında zaman zaman çeşitli sorunlarla gündeme geliyor. Çoğunlukla merkeze uzak mahallelerdeki mezarlıklarda su baskınları olurken, mezarlıklar arasındaki çöpler oluyor. Bakımsız mezarlıklara vefat eden yakınlarını ziyaret etmek isteyen vatandaşlar yürümekte zorluk çekerken, İzmir Büyükşehir Belediyesi Mezarlık Daire Başkanlığı bakım onarım birimi Torbalı’daki bütün mezarlıklarda belirli aralıklarla temizlik yapıyor. Kırsal kesimlerde yer alan bazı mezarlıklardaki kabirlerin taşlarına saldırılar oluyor. Mezarlıklara gelen şahıslar kabirlerin olduğu mermer taşlarını kırarak çevreye zarar veriyor. Kuşçuburun Mahallesi mezarlığında geçtiğimiz günlerde 10 mezarın isimlerinin yazılı olduğu mermer taşları kimliği belirsiz kişiler tarafından kırıldı. Yakınlarının kabirlerini ziyarete gelenler gördükleri manzara karşısında büyük üzüntü yaşarken, duruma tepki gösterdi.
TAŞLARI KİMİN KIRDIĞI BELLİ DEĞİL
Kuşçuburun Mahallesi’nin sorunlarını her fırsatta dile getiren Ramazan Dursun, gazetemize yaptığı açıklamada “Kuşburun Mahallesi mezarlığı her yağmur yağdığında su basıyor. Defin yapmak çile haline geliyor. Mahallemizin çıkışında yer alan mezarlıkta son olarak farklı bir sorun patlak verdi. Mezarlığa gelenler 10 kadar kabrin mermer taşlarına zarar vermişler. Kim neden böyle bir şey yapar hiçbir fikrimiz yok. Ölülerimizden ne istediler.” diyerek sözlerini noktaladı.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web