'Meydanlarda bağıranlardan bazıları FETÖ'cü çıktı'

Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, 15 Temmuz’dan bugüne kadar yaptıklarını değerlendirdi,

'Meydanlarda bağıranlardan bazıları FETÖ'cü çıktı'

Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, 15 Temmuz’dan bugüne kadar yaptıklarını değerlendirdi,

26 Ağustos 2016 Cuma 00:22
'Meydanlarda bağıranlardan bazıları FETÖ'cü çıktı'
  Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, 15 Temmuz’dan bugüne kadar yaptıklarını değerlendirdi, kamudaki temizlikten sonra sıranın FETÖ ile bağlantısı olan vatandaşlara geleceğini söyledi. Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Koza TV’de dün akşam yayınlanan ‘Perde Arkası’ programına konuk oldu. Gazetecilerin sorularını cevaplayan Tonbul’un önemli açıklamalarından satırbaşları şöyle:
 
POLİSİN TAVRINI DİĞER KURUMLAR GÖSTERMEDİ
“Bu hain örgüt önce ayağına sıktı. 15 Temmuz’da ise kafasına sıktı. İntihar etti. 17/25 Aralık’tan sonra her kurum eteğinde taşları dökmeliydi, tavrını öyle almalıydı. Ama bu çoğu kurumumuzda gereği gibi yapılmadığı için 15 Temmuz gelip çattı. Biz sadece Antalya olarak söylemiyorum. Emniyet genel müdürlüğü olarak aldığımız tavrı diğer kurumlarda görmedik. Eğer onlar da alsaydı, bunlar buna cesaret edemezdi.”
 
OTORİTER BİR VALİMİZ VAR
Tonbul, “Antalya’da 15 Temmuz gecesi valilik konağına gelen garnizon komutanı ve jandarma komutanı ile ilgili vali beyin verdiği gözaltına alınması kararı doğru bir karar mıydı?” sorusuna şu cevabı verdi: “Bence son derece doğru bir karardı. İyi ki, bu valimizle bu olayı yaşadık. Hakikaten otoriter, kesin ve net kararlı, hemen şimdi uygulayan bir vali profilimiz var.”Tonbul’a, 15 Temmuz gecesi Antalya’da göreve gelmeyen, FETÖ’ye destek veren polisler olup olmadığına ilişkin bir soru yöneltildi. Tonbul şöyle cevapladı:
 
YA TERÖRİSTSİN YA DEĞİLSİN
“Bu hainlerin bizi, devleti teslim alacağına teşkilatta inanan yoktu. Herkes koşarak görevine geldi. Herkes derken bazı çürük elmalarımız çıktı. Onları da sonra ayıkladık biz. Yüzde 98’i teşkilatın koştu geldi. İzindeki arkadaşlarımız dahi geldi. Sebepsiz gelmeyenleri biz hemen açığa aldık. Bunun yanı sıra bazı absürt konuşmaları olan veya destekler gibi, bi taraf gibi görünenler de oldu. Bi taraf olmayacaksın, taraf olacaksın. Ya teröristsin ya değilsin… Böyle olan 14 arkadaşımızı hemen tutuklattık. Bugüne kadar 40 arkadaşımız tutuklandı, 43 arkadaşımız da gözaltında… Bunların bir kısmında terör örgütünün kendi arasında iletişim kurduğu Bylock denilen bir sistem var. Bunu MİT deşifre etti. Bu sistem hiç ummadığım kişilerde de çıktı. Ben hayal kırıklığına uğradım. Başka bir cemaatin üst seviyesindeki birinden de Bylock çıktı.”
 
HERKES SUÇLU MU?
Antalya’daki operasyonlarda alınan herkesin suçlu olduğunu söylemenin mümkün olmadığını vurgulayan Cemil Tonbul, “Bu ne zaman belli olacak. Yüce adaletimiz tecelli ettiği, yargılama bittiği zaman. Ceza almayan olursa o suçsuzdur.” Programda, “Operasyonlar daha çok kamuda yapılıyor. Antalya’da siyasette bunlar yok mu?” sorusu yöneltilen Tonbul’un cevabı şöyle oldu: “Biz bu işe devletin önemli kripno noktalarındaki yerlerle bulunanlarla başladık bu işlere… Bu yavaş yavaş vatandaşa kadar gidecektir. Vatandaşlardan da bu örgüte üye veya bir illiyet varsa bu da onun hesabını verecektir. Her şeyin bir sırası gelecektir. İlliyetli olan hiçbir kesim kalmayacaktır. “Siyasi uzantıların da mı?” diye bir başka soru üzerine Tonbul, “Herkes diyorum” dedi. Tonbul’a son olarak, “Bunların kendilerini çok iyi gizlediğini söylediniz. Demokrasi mitinglerinde meydanlarda FETÖ’cüler var mıydı?” sorusu yöneltildi. Tonbul, bu soruya başından geçen bir olayı da anlatarak çok çarpıcı bir cevap verdi: “Orada bağırıp çağıranlar içerisinde vardı. Biz örgüt elebaşısının böyle bir talimat verdiğini de biliyorum. ‘Meydanlara çıkın, kendinizi kamufle edin. Meydanlarda da olun. Örgüte karşı olduğunuzu söyleyin,  örgüt düşmanı olduğunuzu söyleyin. Hatta istediğinizi söyleyin’ diye talimatlar da var… Meydanlarda çok can siperhane bağıran çağıranlar arasında da vardı bunlar. Ben demokrasi nöbetlerinin 27 günün 26 günü cumhuriyet meydanındaydım. Bir gün de Manavgat’a gittim.  Eski Manavgat ilçe müdürü olarak beni davet ettiler, gittim.  Bir de konuşma yaptık. Ön sırada oturanlardan bir kaçını Manavgat operasyonlarında aldık.”
 
Son Güncelleme: 26.08.2016 00:23
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner81