Advert
Advert
Advert

Mevlana “Mesnevi’de İnsan-ı Kamil” Konferansı ile Anıldı

Mevlana “Mesnevi’de İnsan-ı Kamil” Konferansı ile Anıldı

Mevlana “Mesnevi’de İnsan-ı Kamil” Konferansı ile Anıldı
Mevlana “Mesnevi’de İnsan-ı Kamil” Konferansı ile Anıldı admin

Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın “Mesnevi’de İnsan-ı Kamil” Konferansı ile Mevlana vefatının 746'ncı yıl dönümünde rahmetle yâd edildi.

Vali Kemal Çeber, Rize Valiliğinin himayesinde İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün koordinasyonu ile İsmail Kahraman Kültür Merkezi Konferans Salonunda gerçekleştirilen İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Hadis Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Karataş’ın “Mesnevi’de İnsan-ı Kamil” konulu konferansına katıldı.

Öğretileriyle yüzyıllardır insanlığa sevgi ve kardeşliği aşılayarak yolumuza ışık tutan, hoşgörü ve barışın sembolü Mevlana Celâleddin Rumi’yi vuslatının 746’ıncı yılında rahmet ve sevgiyle anmak Mesnevi eserindeki bilgelik ile yâd etmek için düzenlenen konferansta Vali Kemal Çeber’e Eşi Neslihan Ayan Çeber de eşlik etti. Konferansa ayrıca kurum müdürleri ile çok sayıda vatandaş ve öğrenci katıldı.

Konferansın açılışında konuşma yapan Vali Çeber, büyük mutasavvıf Mevlana’nın feyzi ve ilmiyle tüm dünyada Hak ve hakikat yolcularına rehberlik ettiğini belirterek,“ Televizyon programları ile geniş kitlelere evrensel ve son din olan İslamiyet'in insanlığa doğru ve güzel bir biçimde sunulması yolunda hizmet eden Mustafa Karataş hocamız ile Karabük Valiliğinden tanışırız, kendisini bugün de güzel şehrimiz Rize’de ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz, hoş safa getirdiniz.” dedi.

Mevlana Celaleddin Rumi'nin, Horasan'dan Bağdat'a, Mekke ve Medine'den Şam'a ziyaret ettiği tüm ilim ve irfan merkezlerinden edindiği birikimi Anadolu'ya taşıdığını anımsatan Prof. Dr. Mustafa Karataş Hz. Mevlanâ’nın yaşadığı XIII. yüzyılda Anadolu topraklarında yaşananları tasavvuf öncülerinin hayatlarından kıssalar ile aktardı. Mevlana’nın hoşgörüsünü, insana yaklaşımını Mesnevi’den örneklerle açıklayarak, Mevlana'nın her biri hikmet pınarı olan sözleriyle tüm insanlığı asırlar boyunca aydınlatacak bir meşaleyi yaktığını vurguladı.

Programın son bölümünde Vali Çeber tarafından, Prof. Dr. Mustafa Karataş’a katılımlarından ötürü hediye taktim edildi.

Sözünün gücü azalmayan, Mevlana, Şebiarus'un 746'ncı yıl dönümünde hürmetle anıldı.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Güçlü Lider Güçlü Meclis İçin Doğrusu Ak Parti
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!
Artık yalnız değilsiniz, Rize’nin bir rehberi var!