• Metruk Binaları Yıktırdı
Çorlu Güncel

Metruk Binaları Yıktırdı

  • 20 Kasım 2018
  • 1135 Kez Okundu

Hıdırağa Mahallesi Muhtarı İrfan Vardı, muhtarlığın hemen altında bulunan iki tane metruk binayı uyuşturucu kullanıcılarının meskeni olduğu gerekçesiyle yıktırdı.

Mahalle muhtarlık binasının hemen altında bulanan binalara özellikle akşam saatlerinde gelen uyuşturucu kullanıcılarından rahatsız olan mahallelinin isteklerini yetkililere bildiren Hıdırağa Mahalle Muhtarı İrfan Vardı, belediye ekiplerine binayı yıktırdı.

 

Konuyu gazetemize anlatan Hıdırağa Mahalle Muhtar İrfan Vardı; “Bu binalar sahipsizdi ve ilk olarak kapısını penceresini çaldılar ardından binaya uyuşturucu kullanıcıları girmeye başladı. Akşam saatlerinde toplanıyorlardı bende belediye yetkililerine rica ettim ve bu binayı yıktırdım. Şimdi gelen giden olmuyor. Geçtiğimiz yaz döneminde de iki tane daha yıktırmıştım. Uyuşturucu kullanıcıları bu tür sahipsiz yapıları, uyuşturucu içmek için kullanıyor. Bizde bu binaları yıktırıyoruz” dedi.

 

“METRUK BİNALARIN YIKILMASI GEREKİYOR”

 

Metruk binaların yıkılması gerektiğini vurgulayan Hıdırağa Mahalle Muhtarı İrfan Vardı, uyuşturucuyla mücadele için bu tür binaların yıkılmasının şart olduğunu söyledi. Vardı, “Metruk binalar uyuşturucu kullanıcıları için bir sığınak haline geliyor. Eğer içine girip kalacakları böyle yapılar bulamazlarsa içemezler ve daha az zehirlenmiş olurlar. Devletimizin de gençlerimize sahip çıkması lazım. Sahipsiz binaları bu mahalle de özellikle yıkmamız lazım” dedi.

 

İmdat Şahin