Özdilek

Güncel

Metruk binalar tek tek yıkılıyor

Körfez Belediyesi vatandaşların can güvenliğini tehdit eden metruk binaların yıkım işlemlerini sürdürüyor. Ekipler bir günde iki binanın yıkımını gerçekleştirdi.

17 Ekim 2019 Saat: 11:50
Metruk binalar tek tek yıkılıyor
Metruk binalar tek tek yıkılıyor

Metruk binalar tek tek yıkılıyor

Körfez Belediyesi vatandaşların can güvenliğini tehdit eden ve sosyal riskler oluşturan metruk binaların yıkım işlemlerini sürdürüyor. Ekipler bu kapsamda bir günde iki binanın yıkımını gerçekleştirdi

Körfez Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü tarafından tespiti yapılan ve yasal prosedürleri tamamlanan metruk binalar Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından tek tek yıkılıyor. İnsanların can güvenliğini tehdit etmesinin yanı sıra, sosyal riskler oluşturan ve kent estetiğini bozan metruk binalardan ikisi; Kirazlıyalı Mahallesi ve Barbaros Mahallesi’nde yıkım işlemleri gerçekleştirildi.

 

GÜVENLİK VE KENT ESTETİĞİ

Vatandaşların da şikayet ettiği binalardan ilk olarak Barbaros Mahallesi Yavuz Camii yanındaki metruk bina yıkıldı. Zabıta ekiplerinin de çevre güvenliğini aldığı yıkım sonrası molozlar da ekipler tarafından kaldırıldı. Bir sonraki yıkım ise Kirazıyalı Mahallesi’ndeydi. Emiroğlu Sokak üzerindeki metruk bina da ekipler tarafından yıkıldı.

 

EKİPLER TARAFINDAN TESPİT EDİLİYOR

Yapı Kontrol Müdürlüğü yetkilileri, metruk binaların yıkılması için yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade ederek, “Saha ekiplerimizin tespitleri, muhtarlarımız ve mahalle sakinlerinden gelen yıkım taleplerini değerlendirerek yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere göre yıkımlarını gerçekleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR Üye Girişi

Bu Habere Yorum Yapılmadı. İlk Yorumu Siz Yapmak İster misiniz? 
Lütfen Resimdeki kodu yazınız
 

Kocaeli Haberci Tavsiye Formu

Bu Haberi Arkadaşınıza Önerin
İsminiz
Email Adresiniz
Arkadaşınızın İsmi
Arkadaşınızın E-Mail Adresi
Varsa Mesajınız
Güvenlik KoduLütfen Resimdeki kodu yazınız
DepolamaTaşıma iletme sistemiMerdiven Tırmanma CihazıEngelli merdiven tırmanıcıUluslararası evden eve nakliyatAdaklıklazer epilasyonAnkara evden eve nakliyat