Büyük Torbalı

Metropolis’i tanıttı

Çocuk öyküleri alanında yazdığı kitaplarla çocuklara okuma alışkanlığı kazandıran başarılı yazar Dr. Nermin Şenol Kalyoncu, Ramazan Bayramı dolayısıyla Torbalı’ya geldi. Çalışmalarını İstanbul’da sürdüren yazar Metropolis’in tanıtımı için kaleme aldığı kitabıyla ilgili samimi açıklamalarda bulundu

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
Metropolis’i tanıttı
296 Görüntüleme
10 Haziran 2019 - 22:13
REKLAM ALANI

(300x250px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.

İLK, orta ve lise eğitimini Torbalı’da gören Dr. Nermin Şenol Kalyoncu ilçeye olan vefa borcunu Ana Tanrıça Kenti Metropolis isimli bir kitap yazarak ödedi. Özellikle çocuklara yönelik öykü kitapları kaleme alan başarılı yazar bugüne kadar çeşitli yarışmalarda dereceler elde ederken yaklaşık 20 yıllık yazarlık kariyerine 27 kitap sığdırmayı başardı. Ayrıca çocuklara okumanın yanı sıra okuma alışkanlığı da kazandırmaya çalışan Kalyoncu, çocuklarla Yazma Atölyeleri yaptı ve sınıf günlüklerini öğrencileriyle birlikte yazdı. 2003 yılından bu yana, her yıl, çocukların yazılarından derlenmiş kitapları yayınlayan yazar Ankara Üniversitesi’nin ve Sabancı Üniversitesi’nin sempozyumlarında çocuklarla kurmuş olduğu yazma atölyelerinin sunumlarını gerçekleştiriyor.

 METROPOLİS’İ TANITTI

Yazdığı kitaplarla adından sıkça söz ettirmeyi başaran Torbalılı yazar Dr. Nermin Şenol Kalyoncu, çocuk öyküleri kategorisinde bugüne kadar 27 kitaba imza attı. Öyküsel kalem diliyle çocuklara kitap okuma alışkanlığı kazandıran başarılı yazar özellikle Ana Tanrıça Kenti Metropolis kitabıyla öğrencilere Metropolis Antik Kenti’ni tanıtmıştı. Şuan için İstanbul’da yaşayan ve Ramazan Bayramı dolayısıyla Torbalı’ya gelen yazar Kalyoncu, yazarlık serüveni ve Torbalı’yla ilgili yazmış olduğu Ana Tanrıça Kenti Metropolis kitabıyla ilgili samimi açıklamalarda bulundu.

“ÇOCUKLARIMIZ METROPOLİS’İ TANIMALI”

İlk ve orta öğrenimini Gazi Ortaokulu’nda liseyi ise Torbalı Atatürk Anadolu Lisesi’nde okuyan Dr. Nermin Şenol Kalyoncu, Torbalı’nın binlerce yıllık tarihi geçmişi olan Metropolis çalışmalarını kaleme aldığı kitapla ölümsüzleştirdi. 10 yaş ve üzeri çocuklar için yazılan ve öyküsel bir bakış açısıyla hazırlanan kitapla başarılı yazar genç kuşaklara Metropolis’in önemini aşılamak istiyor. Bir öğrencinin okul olarak yapacakları Metropolis gezisinin öncesinde yaşadığı heyecanı bu tarihi yeri gezdikten sonra izlenimlerini günlüğüne yazmasıyla ortaya çıkan Ana Tanrıça Kenti Metropolis kitabı’nın hedefine büyük oranda ulaştığını ifade eden Dr. Nermin Şenol Kalyoncu, çocuk öyküleri alanında daha birçok kitaba imza atmak istediğini söyledi.

“OKUMADAN ÖĞRENEMEYİZ”

Torbalı’nın kendisi için bambaşka bir öneme sahip olduğunu ve her fırsatta ilçeye geldiğinin altını çizen Kalyoncu, meslek hayatında öğrencilerine anlattığı öyküleri kitaplaştırıyor. Çocukları çok sevdiğini ve kitap okuma alışkanlığının küçük yaşlarda kazanılması gerektiğine dikkat çeken Dr. Nermin Şenol Kalyoncu, “Okumadan öğrenemez, öğrenemeden de ilerleyemeyiz. Bu yüzden gelecek nesillerin mutlaka okuma alışkanlığı edinmesi gerekiyor. Ben de bu yüzden çocuklarımızın okuma alışkanlığı edinmesi için onların ilgisini çeken konularda öykü kitapları yazmaya gayret gösteriyorum” şeklinde konuştu.

ÇEŞİTLİ ÖDÜLLER KAZANDI

Nermin Şenol Kalyoncu Elazığ’da doğdu. Torbalı Gazi İlköğretim Okulu’ndan  ve Torbalı Lisesi’nden mezun oldu. Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ni bitirdi ve İstanbul Üniversitesi Veteriner Fakültesi’nde Biyokimya Anabilimdalı’nda doktorasını tamamladı. Özel sektörlerde veteriner hekim olarak çalıştı. 1996’da sınıf öğretmenliği yapmaya başladı ve halen devam ediyor. Öğrencilerine anlattığı hikâyeleri öyküleştiriyor. Şuana kadar yayınlanmış olan 27 çocuk kitabı var. 2002 yılında BU Yayınevi Öykü Yarışması’nda Salkımsöğütteki Orkestra adlı öyküsü Jüri Teşvik Ödülü kazandı. 2006 yılında ise Onur Güvener adına düzenlenen öykü yarışmasında da Mutluluğun Resmi adlı öyküsüyle birincilik ödülüne layık görüldü.

REKLAM ALANI

(728x90px)

Esnek veya Sabit Ölçü Verebilirsiniz.
PİYASALARDA SON DURUM
  • DOLAR
    -
    -
    -
  • EURO
    -
    -
    -
  • ALTIN
    -
    -
    -
  • BIST 100
    -
    -
    -
KÖŞE YAZARLARI
Hava durumu
İMSAK-
GÜNEŞ-
ÖĞLE-
İKİNDİ-
AKŞAM-
YATSI-

Tüm Hakları Saklıdır. Torbalı Web