Metro projesi Resmi Gazete ’de

Metro projesi Resmi Gazete ’de

Gebze metrosunun yapımı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın onayı sonrası Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca üstlenilecek şehir içi raylı sistemler kapsamına alındı. Karar Resmi Gazete de yayımlandı.

Gebze-Darıca arasında  toplu ulaşım hizmeti yapacak olan Gebze Organize Sanayi Bölgesi -Darıca Sahil Raylı Sistem Hattı'nın yapımı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca üstlenilecek şehir içi raylı sistemler kapsamına alındığı bildirildi.  Cumhurbaşkanı  R. Tayip Erdoğan’ın kararı Resmi Gazete ‘de yayımlandı. Buna göre, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanlığına ait Gebze OSB-Darıca Sahil Raylı Sistem Hattı'nın inşası için gerekli iş ve işlemler konusunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkili olacağı bildirildi. 
Öte yandan metro çalışmalarına ise   planlanan şekilde devam edildiği belirtilirken  Gebze merkezde ki çalışmalarda yoğunluk gözleniyor.
TEK HAT 12 DURAK
4 araçtan oluşan GoA4 sürücüsüz tam otomatik metronun kullanılacağı Gebze metro hattı toplam 1080 yolcu kapasiteli olacak. Sürücüsüz metro 12 istasyonlu, 15,6 kilometrelik metro hattında sinyalizasyon ekipmanları sayesinde 90 saniye aralıklarla sefer yapabilecek. Gebze-Darıca arasında uzanacak 15.6 kilometrelik metro hattı çalışmasının bin 560 günde tamamlanması planlanıyor. Darıca, Gebze ve OSB'ler arasında ulaşım 19 dakikada sağlanmış olacak. Metro hattının 14,7 kilometresi tünel 900 metresi hemzemin olarak yapılacak. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.