Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanvekili ve AK Parti Genel Merkezi Ekonomik İşler Başkan Yardımcısı Hüseyin Şahin önceki gün şöyle dedi:

        - “Yıldırım metro hattının hükümet kaynaklarıyla yapılması için Bursa Büyükşehir Belediyemizin talebi var.”

        - “Önümüzde örnekler de var. İstanbul’da, Ankara’da, İzmir’de benzer projeler için hükümet finans desteği verdi.”

        - “O bakımdan, Büyükşehir Belediyemizin talebini bizler de Bursa milletvekilleri olarak destekliyoruz. Hatta siyasi çalışmalara başladık. İlk temaslar olumlu geçti.”

        İzmir Büyükşehir Belediyesi ekipleri geçtiğimiz ay bir anket çalışması yapmıştı.

        2030’a kadar kent içi ulaşımı şekillendirecek “Ulaşım Ana Planı”na yol göstermek amacıyla 30 ilçedeki 40 bin hanede 120 bin kişiyle gerçekleştirilen ankete 32 dernek, 27 meslek odası, 9 üniversite, 25 kent konseyi, 40 sanayi ve ticaret odaları ile sivil toplum kuruluşları katıldı.

        Sonuç: İzmirliler günde 5.9 milyon adet yolculuk yapıyor. 2 milyon 289 bin kişi toplu taşımadan yararlanıyor. Kişi başına toplu taşıma yolculuk oranı İstanbul ve Ankara’nın üzerinde. Ortalama yolculuk süresi 33.7 dakika. İzmirlilerin yüzde 32’si aktarma yapıyor.

        Cumartesi günü 320 milyon liralık yatırım ve 95 yeni metro vagonuyla filosunu güçlendiren Büyükşehir Belediyesi, yeni araçların 55 adedini törenle teslim aldı.

        2000 yılında 11 kilometrelik hat üzerinde ve 10 istasyonla hizmet vermeye başlayan İzmir raylı sistemi, 2020’ye kadar 250 kilometrelik hat üzerinde, 120 istasyonda sefer yaparak tam 23 kat büyümüş olacak.

        Önceki aylarda Keçiören Metrosu’nun açılışını yapan Başbakan Binali Yıldırım, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bitiremediği hat için espri yapmış; “Aşkımız Keçiören metrosu gibi olsun’ diyorlar. Vatandaş artık kendisine başka slogan bulsun” ifadesini kullanmıştı.

        Ankara ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin bitiremediği metro hatlarını daha önce devlet tamamlamıştı. Şimdi sıra Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin 600 milyon liraya malolacak projesine geldi.

        Tamam; bu yatırımlar çok büyük. Belediye imkanlarının çok üzerinde. Devletin böyle dev projelere destek vermesini destekliyorum. Ancak AK Parti Bursa milletvekili Şahin’in bilmediği, ya da yanlış bildiği bir şey var. İzmir’de hükümet imkanları ve devlet desteği ile yapılmış tek bir metro hattı yok. (Aksine Ankara’dan onay bekleyen Büyükşehir’in kendi imkanlarıyla yapacağı hatlar var) Keşke İZBAN’daki TCDD-Büyükşehir ortaklığı metro hatlarında da olsa, ne güzel olurdu.

        Metro, İzban, Göztepe ve Karşıyaka tramvay hatları, Körfez’e yeni seferler ve gemiler, çevreci otobüsler, bisiklet yolları, tüm köy yollarının asfaltlanması vb...

        Tek biletle istediğin yere gitme imkanı. Ve sürekli büyüyen bir ulaşım ordusu.

        Dolayısıyla İzmir halkının yüzde 79’unun ulaşımdan memnun olması tesadüf olamaz.

        Bu başarının mimarları Büyükşehir Belediyesi çalışanları, Başkan Aziz Kocaoğlu ve bürokratlarını gönülden tebrik ediyorum.

        Diğer Yazılar