Corona virüsü salgının ilişkin son gelişmeler vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Uzun zamandır “evde kal” çağrısı yapan yetkililer vatandaşları dışarı çıkmama konusunda uyarıyor. Tehlikenin boyutu giderek artarken corona virüsü önlemleri ve tedbirleri açısından herkesin evde kalması gerekiyor. Son olarak Saadet Partisi Dilovası Belediyesi Meclis Üyesi Metin Dalgalı, corona virüse ilişkin çağrıda bulundu.

İşte Dalgalı'nın o paylaşımı;

Merhaba sayfa ve takip eden Dilovasında yaşayan arkadaşlarım, malum zor bir süreçten geçiyoruz. Gerek dünyada gerek ülkemizde yaşanan virüs tehdidine karşı ciddi önlemler alınmakta. Artık yaşamın sağlıklı olması için dört duvar arasına sıkışmış bir durumdayız. #evdeHayatVar, #sağlıklı yaşam için #EvdeKal sloganları kamuda hakim! Bizlerde bulunduğumuz her alanda bu konuya ciddiyetle yaklaşmalıyız. Ben Metin Dalgalı olarak, Mimar Sinan mahalesin de seçilmiş bir meclis üyesiyim. Kendim ve arkadaşlarımla kısmen halkın sorumlarının çözümün de birşeyler yapmaktayız.

DİLOVASI'NDA ONLARCA KOAH HASTASI VAR

Yaşanan bu süreçte halkın huzuru ve sağlığı için ille herşeyi siyasetçilere bağlamakta doğru değil, özellikle belediye meclis’in de çok istediğim , kurulması için çabaladığımız Kent Konseyi yada Çevre Eğitim ve Sağlık Komisyonun tamda bu günler için önem arz ettiğini bir kez daha anlaşılmıştır. Sağlıklı olmayan bir yerde sağlıklı yaşamak zor, yaşadığımız yer Dilovası’nda onlarca Koah hastası, enfeksiyon hastası ve hava kirliliğinden kaynaklı nefes darlığı çeken hastalarımız mevcut. Kısacası toparlamak gerekirse herşeyi siyasetçilerden yani yöneticilerden beklemeden elimizi taşın altına koymalıyız. Gerek bu yaşanan virüs krizinden gerek başka konularda her türlü çözüm noktasında halkımızla birlikteyiz.

HERZAMAN HALKIN YANINDA OLMAYI İLKE EDİNMİŞİZDİR

Yakınımızda ihtiyaç sahiplerini ve hastalığa maruz kalmış yada risk grubundaki hastalarımızın sorunlarını ve isteklerini bizlere bildirmenizi sizlerden rica ediyorum. İlla seçim sürecinde değil her zaman halkın yanın olmayı kendimize ilke edinmişizdir. Yaşlılarımıza saygılı olunmalı hor görmemeliyiz, unutmayalım hepimiz bir gün o yaşları göreceğiz, evinde çıkmayan ve ihtiyacı olan vatandaşlarımıza yardım etmeye her zaman hazırız.