HABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meteoroloji'den son dakika kar yağışı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı beklendiğini açıkladı. Meteoroloji'den alınan son dakika tahminlerine göre, hava sıcaklığı iç ve batı kesimlerinde artacak, doğu kesimlerde ise azalacak ve mevsim normalleri altında seyredecek. İşte bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıklarına ait detaylar.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurdun kuzey, iç ve doğu kesimlerinin çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu, Çanakkale, Bursa, Yalova, Çankırı, Yozgat, Sivas ve Van çevreleri ile Balıkesir ve Ankara'nın kuzey kesimlerinin yağışlı, diğer yerlerin parçalı ve az bulutlu geçmesi bekleniyor. Yağışların; genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Ardahan çevrelerinde karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı şeklinde olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı iç ve batı kesimlerde artacak, doğu kesimlerde azalacak ve mevsim normalleri altında seyredecek. Rüzgarın, genellikle kuzey, Doğu Anadolu'nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusunda güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu'nun güneydoğusunda yer yer kuvvetli (30-50 km/saat) olarak esmesi bekleniyor.

5 günlük hava durumu için tıklayınız...

5 KENTE BUZLANMA VE DON UYARISI

Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, yarın sabaha kadar Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman'ı kapsayan bölgede havanın parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

Gece sıcaklıklarında 6-8 derece, gündüz sıcaklıklarında 3-4 derecelik düşüş beklenen bölgede, güney ve güneybatıdan esen rüzgarların gece saatlerinde kuzeybatıya dönmesi ve kuvvetli esmesi, zaman zaman da şiddetini artırması öngörülüyor. Rüzgarın kuzeybatıya dönmesi ve gece saatlerinde sıcaklığın düşmesiyle yüksek kesimlerde buzlanma ve don olayı bekleniyor. Vatandaşlar ile yetkililer çatı uçması, soba zehirlenmesi, ulaşımda aksama, ağaç ve direk devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı uyarıldı.

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı yer yer çok bulutlu, sabah saatlerinde kuzey ilçeleri yağmur ve yer yer karla karışık yağmurlu 10
İstanbul: Parçalı yer yer çok bulutlu, ilk saatlerde Anadolu Yakası'nın doğusu hafif sağanak yağışlı 15
İzmir: Parçalı bulutlu 20
Bursa: Parçalı çok bulutlu, ilk saatlerde hafif sağanak yağışlı 14
Adana: Parçalı ve az bulutlu 22
Antalya: Parçalı ve az bulutlu 21
Samsun: Çok bulutlu, öğle saatlerinde yağmur ve sağanak yağışlı 12
Trabzon: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı 12
Erzurum: Çok bulutlu, öğle saatlerinde hafif yağmurlu 12
Diyarbakır: Parçalı bulutlu 19 (Ajanslar)

Mynet Youtube


En Çok Aranan Haberler