Rüşvetçi müfettiş Piraziz'de yakayı ele verdi

GÜNDEM 26.03.2018 - 18:05, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:16 3512+ kez okundu.
 

Rüşvetçi müfettiş Piraziz'de yakayı ele verdi

Birkaç gün önce Piraziz Belediyesine denetleme amacıyla gelen ve Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu ile personelden rüşvet isteyen müfettiş yapılan operasyon neticesinde yakalandı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.
Pazar günü Piraziz Belediyesinde CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ankara Milletvekili Murat Emir, Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Giresun İl Başkanı Necati Tığlı, Bulancak İlçe Başkanı Reşat Nuri Özdemir, önceki milletvekili Eşref Karaibrahim, İl Genel Meclis Üyesi Ömer Mustafa Yılmaz, Piraziz İlçe Başkanı Nezir Kelleci, parti üyeleri ile vatandaşlarında katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Başkan Hüseyin Görgülüoğlu, "Daha önce de teftiş yapılan belediyemize 15 gün önce biz ilçe dışında iken bir müfettişin geldiğini bilgisini almıştık. Bizim bütün hesap kitaplarımız tamam. Herhangi bir sıkıntımızda yok. Müfettiş bulunduğu süre içinde denetlemesini yapmış ve gitmeden başkan yardımcımızdan hoş olmayan şeyler istemiş ve 'Ben bir şey olmasa da bir şeyler bulurum, benden kaçmaz' diye hem tehdit vari hem de para isteme durumu ortaya çıkmıştır. Konu ben ilçeye gelince bana intikal ettirildi. Bende hemen önce Bulancak başsavcımızla ve sonra da Giresun Valimiz Harun Sarıfakıoğulları ile görüşüp konuyu anlatım. Sağ olsunlar çok hızlı bir şekilde il Emniyet Müdürümüz ile ilgilenmesini ve bir operasyon yapılması talimatını verildi.  Aynı gün mesai bitmeden numaraları alınmış paralar ile buluştuğumuz yerde Giresun başsavcısının baskını ile müfettiş operasyon da yakalandı. Yapılan mahkeme ile de tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu olay böylece yargıya taşındı. Bu konuda devletin bütün kademeleri her türlü desteği anında yaparak birçok yerde aynı şekilde isteklerde bulunduğunu öğrendik ve çok sayıda teşekkür aldık" dedi. Daha sonra da CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun’da yaptığı konuşmada, "CHP’li belediyeler olarak çok sıkı bir denetimden geçiyoruz.  Bizim veremeyeceğimiz bir hesabımız yok. Piraziz Belediyesindeki bu olaydan sonra rüşvet istemeye kalkan bu müfettiş devletin hızlı bir çalışması ile yakayı ele vermiştir. Piraziz Belediye Başkanımız ve personelinin bu güne kadar sıkıntılı bir işi zaten olmamıştır. Her türlü denetime açık ve mali, imar, ihale işlerin de yapılan bütün işlemleri denetime tabii olmuş ve hiçbir yolsuzluk olmadığı belli olmuştur. CHP olarak ilçe başkanlarımızın her zaman yanındayız, başkanımıza ve personeline geçmiş olsun diyoruz" diye konuştu. 
Birkaç gün önce Piraziz Belediyesine denetleme amacıyla gelen ve Belediye Başkanı Hüseyin Görgülüoğlu ile personelden rüşvet isteyen müfettiş yapılan operasyon neticesinde yakalandı ve çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Pazar günü Piraziz Belediyesinde CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ankara Milletvekili Murat Emir, Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, Giresun İl Başkanı Necati Tığlı, Bulancak İlçe Başkanı Reşat Nuri Özdemir, önceki milletvekili Eşref Karaibrahim, İl Genel Meclis Üyesi Ömer Mustafa Yılmaz, Piraziz İlçe Başkanı Nezir Kelleci, parti üyeleri ile vatandaşlarında katıldığı bir basın toplantısı düzenlendi.

Toplantıda konuşan Başkan Hüseyin Görgülüoğlu, "Daha önce de teftiş yapılan belediyemize 15 gün önce biz ilçe dışında iken bir müfettişin geldiğini bilgisini almıştık. Bizim bütün hesap kitaplarımız tamam. Herhangi bir sıkıntımızda yok. Müfettiş bulunduğu süre içinde denetlemesini yapmış ve gitmeden başkan yardımcımızdan hoş olmayan şeyler istemiş ve 'Ben bir şey olmasa da bir şeyler bulurum, benden kaçmaz' diye hem tehdit vari hem de para isteme durumu ortaya çıkmıştır. Konu ben ilçeye gelince bana intikal ettirildi. Bende hemen önce Bulancak başsavcımızla ve sonra da Giresun Valimiz Harun Sarıfakıoğulları ile görüşüp konuyu anlatım. Sağ olsunlar çok hızlı bir şekilde il Emniyet Müdürümüz ile ilgilenmesini ve bir operasyon yapılması talimatını verildi.  Aynı gün mesai bitmeden numaraları alınmış paralar ile buluştuğumuz yerde Giresun başsavcısının baskını ile müfettiş operasyon da yakalandı. Yapılan mahkeme ile de tutuklanarak cezaevine gönderildi. Bu olay böylece yargıya taşındı. Bu konuda devletin bütün kademeleri her türlü desteği anında yaparak birçok yerde aynı şekilde isteklerde bulunduğunu öğrendik ve çok sayıda teşekkür aldık" dedi.

Daha sonra da CHP Genel Başkan Yardımcısı Torun’da yaptığı konuşmada, "CHP’li belediyeler olarak çok sıkı bir denetimden geçiyoruz.  Bizim veremeyeceğimiz bir hesabımız yok. Piraziz Belediyesindeki bu olaydan sonra rüşvet istemeye kalkan bu müfettiş devletin hızlı bir çalışması ile yakayı ele vermiştir. Piraziz Belediye Başkanımız ve personelinin bu güne kadar sıkıntılı bir işi zaten olmamıştır. Her türlü denetime açık ve mali, imar, ihale işlerin de yapılan bütün işlemleri denetime tabii olmuş ve hiçbir yolsuzluk olmadığı belli olmuştur. CHP olarak ilçe başkanlarımızın her zaman yanındayız, başkanımıza ve personeline geçmiş olsun diyoruz" diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.