Gökay Şimşek

Birleşik Metal-İş ile patronlar sendikası MESS(Metal Sanayicileri Sendikası) arasındaki Toplu İş Sözleşmeleri görüşmelerinin sonuçsuz kalması sonrası Demisaş ve Accuride Wheels (eski Tekersan) fabrikalarının kapılarına grev kararı kâğıtları asıldı.

Metal iş kolunda yeni dönem Toplu İş Sözleşmesi’nde uyuşmazlık sonrası DİSK’e bağlı Birleşik Metal İş Sendikası geçtiğimiz günlerde Gebze’de büyük bir miting düzenlemiş ve Sendikanın Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu burada yaptığı konuşmada,5 Şubat itibari ile greve çıkılacağını belirtmişti.

Birleşik Metal İş Bilecik İl Temsilcisi Recai Büyükbeyhan,miting sonrasında “Bıçak kemiğe dayandı. Grev artık kapıdadır” açıklamasında bulunurken, geçtiğimiz Cuma günü yapılacak olan sendikanın Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı sonrası alınacak karar doğrultusunda Pazartesi veya Salı günü Demisaş ve Accuride Wheels (eski Tekersan) fabrikalarına grev kararını belirten yazıların asılacağını söylemişti.

Yapılan Başkanlar Kurulu Toplantısı sonrasında Demisaş ve Accuride Wheels (eski Tekersan) fabrikalarına 8/16 vardiyası itibari ile grev kararı asıldı. Demisaş İş Yeri Baştemsilcisi Saim Taşgın ile Accuride Wheels İş Yeri Baştemsilcisi Selçuk Karğı işçiler ile birlikte fabrika giriş kapılarına grev kâğıtlarını astı.

“Metal işçilerinin kazanımı Türkiye İşçi Sınıfının kazanımı olacaktır”

Grev kararı kâğıtlarının fabrika kapılarına asılması sonrasında açıklamada bulunan Birleşik Metal-İş Bilecik İl Temsilcisi Recai Büyükbeyhan, “MESS’in yüzde 10’luk zam teklifi metal işçilerinin taleplerini karşılamaktan çok uzaktadır. MESS metal işçilerinin haklarını budamak ve ücretleri düşürmek istiyor. MESS krizi bahane ederek fırsatçılık yapmak istiyor. Toplu sözleşmeler işçilerin haklarını koruyup geliştirdiği kazanımlardır. Toplu sözleşmeler patronların işçilerden sürekli yeni fedakârlıklar talep ettiği gündemler değildir.

Bu yangını söndürmek istiyorlarsa ne yapılacağı bellidir. Metal işçilerinin talepleri karşılanmalıdır.5 Şubat olarak açıkladığımız grev uygulama tarihimizi örgütlü olduğumuz tüm iş yerlerinde olduğu gibi Bilecik bölgesinde bulunan Demisaş ve Accuride Wheels iş yerlerinde de ilan ettik.

Şayet bugünden sonrada MESS’in dayatmacı ve işçilerin haklarını geriye götürme tavrı devam ederse anayasal hakkımız olan grev uygulamamızı 5 Şubat’ta gerçekleştireceğiz. Metal işçilerinin kazanımı Türkiye İşçi Sınıfının kazanımı olacaktır. Mücadelemiz kutlu olsun.” ifadelerine yer verdi.

Editör: TE Bilişim