Metal işçisi ayakta: Binlerce işçi greve başladı...

Birleşik Metal-İş Sendikasının örgütlü olduğu metal iş kolundaki iş yerlerinde grev başladı. AKP'nin Bursa Asil Çelik fabrikasındaki grevi yasaklaması karşısında geri adım atmayan işçiler, bu sabah 4 ildeki 13 fabrikada iş yerlerinde toplanarak grevi başlattı.

Haber Merkezi

Metal iş kolundaki fabrikalarda bu sabah grev başladı. 

Birleşik Metal-İş'in örgütlü olduğu Schneider Elektrik, Schneider Enerji, ABB Elektrik ve Grid Enerji (Alstom) bünyesindeki 13 ayrı fabrikada 2 bin 200 metal işçisi bugün greve çıktı. 

Birleşik Metal-İş Sendikası ile patronların sendikası Elektromekanik Metal İşverenleri Sendikası (EMİS) arasında 2 bin 200 işçiyi kapsayan ve 7 Eylül 2016’dan beri devam eden görüşmeler anlaşmazlıkla sonuçlandı. Sendika 26 Aralık 2016 günü grev kararı aldı. Grev bugün Birleşik Metal-İş'in örgütlü olduğu 4 ildeki 13 iş yerinde 2 bin 200 işçinin katılımıyla başladı.

Grev kararının, dünyanın önde gelen firmalarından ABB Elektrik, Alstom, GE Grid Solution, Schneider Enerji gibi çeşitli illerde birçok fabrikası bulunan şirketleri kapsadığı açıklandı. 

İŞTE GREVDEKİ İŞ YERLERİ

PATRON SENDİKASI EMİS GREV KIRICILIĞI YAPMAK İSTEDİ, BAŞARAMADI!

Patronların sendikası olan Elektromanyetik Metal İşverenleri Sendikası (EMİS), grev öncesinde bazı iş yerlerine grev kırıcılığı yapmak ve işçileri grevden vazgeçirmek için yazılar astı. Ancak EMİS'in bu çabaları boşa çıktı. 

VE BU SABAH GREV BAŞLADI...

Sabah saatlerinde işçiler fabrikalar önünde toplanmaya başladı. Diğer fabrikalardan da çok sayıda işçi greve destek için geldi. 

Manisa'da Grev halayı başladı:

GE ALSTOM

Sabahın erken saatlerinde General Electric Alstom fabrikası önünde çok sayıda işçi sloganlar eşliğinde toplandı. Çok sayıda işçi de diğer fabrikalardan destek için geldi. 

ABB KARTAL'DA İŞÇİLER AYAKTA 

Kartal'daki ABB Elektrik işçileri de greve tam katılım sağladılar. 

GREV PANKARTI ASILDI 

ABB Kartal işçileri grev pankartının sloganlar eşliğinde astılar.

İZMİR ÇİĞLİ'DE ABB İŞÇİLERİ DE GREVDE

İzmir'de Çiğli OSB'de faaliyet gösteren ABB Elektrik işçileri de greve çıktı. 

TUZLA ABB'DE İŞÇİLER GREVE BAŞLADI

Tuzla'daki ABB turbo şarj fabrikasındaki işçiler de greve başladılar. 

SCHNEİDER İŞÇİLERİ GREVİ BAŞLATTI

Çiğli, Manisa ve Samadıra'daki Schneider işçileri de diğer, metal iş kolundaki fabrikalar gibi grevi başlattı.

 

ÇİĞLİ SCHNEİDER ELEKTRİK'TE İŞÇİLER FABRİKAYI İŞGAL EDİYOR

Çiğli OSB'de faaliyet gösteren Schneider Elektrik fabrikasında işçilerin "İşgal, grev, direniş" sloganıyla fabrikaya girerek, işgali başlattığı bildirildi. 

Gelişmeleri aktaracağız...