Mesut Yılmaz öldü mü? Son dakika Mesut Yılmaz haberleri | Mesut Yılmaz'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama

Mesut Yılmaz öldü mü? Son dakika Mesut Yılmaz haberleri | Mesut Yılmaz'ın sağlık durumuna ilişkin açıklama

Eski Başbakanın hastalığının ardından, ‘Mesut Yılmaz öldü mü?’ sorusu, sosyal medyada gündem oldu. Bunun ardından son dakika Mesut Yılmaz haberleri yakından takip edilmeye başlandı. Mesut Yılmaz’ın sağlık durumuna ilişkin açıklama; Abdurrahim Albayrak’tan geldi.

‘Mesut Yılmaz vefat etti’ haberlerinin ardından açıklama yapan Albayrak, iddialarla ilgili açıklama yaptı. Yılmaz’ın eşi Berna Yılmaz da Mesut Yılmaz’ın sağlık durumuyla ilgili konuştu. Peki Mesut Yılmaz öldü mü? İşte yaşanan gelişmeler…

MESUT YILMAZ ÖLDÜ MÜ?

Eski Başbakanlardan 'Mesut Yılmaz vefat etti’ haberlerinin ardından Yılmaz’ın eşi Berna Yılmaz’dan açıklama geldi. CNN Türk muhabirlerinden Ceylan Sever’e konuşan Berna Yılmaz, sosyal medyada yayılan son dakika Mesut Yılmaz haberlerini yalanladı. Berna Yılmaz, eşi Mesut Yılmaz’ın ölmediği, yoğun bakımda tedavi gördüğünü açıkladı.

MESUT YILMAZ’IN SAĞLIK DURUMU NASIL?

Eski Başbakanla ilgili sosyal medyada dolaşan ‘Mesut Yılmaz vefat etti’ iddialarına Galatasaray 2. Başkanı Abdurrahim Albayrak’tan da açıklama geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla Mesut Yılmaz’ın vefat ettiğine dair haberleri yalanlayan Albayrak, ‘İddialar gerçek dışıdır.’ dedi.

Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Nesrin Nas ise Mesut Yılmaz'ın durumunun kötüye gittiği yönündeki iddiaları yalanladı. Daha evvel çıkan haberlerde, ‘Doktorları, Mesut Yılmaz’dan umudunu kesti’ iddialarına atıfta bulunan Nas, umudun kesilmediğini, Mesut Yılmaz’ın ağır operasyonların ardından iyileşme sürecinin devam ettiğini söyleyerek, Mesut Yılmaz’ın dirençli biri olduğunu ve bunu da atlatacağını kaydetti

HASTALIĞI NE?

Geçen sene Ocak ayında yaptırdığı rutin sağlık kontrolünde akciğerinde tümöre rastlanan Mesut Yılmaz, 23 Ocak 2019 yılında gerçekleştirilen operasyonun ardından kanserli tümörden kurtulmuştu. Mayıs 2020 yılında bu kez de beyin sapında tümör rastlanan Mesut Yılmaz, yapılan ameliyatın ardından tedavi görüyordu.

MESUT YILMAZ KİMDİR?

1986 ve 1990 yıllarında Turgut Özal tarafından kurulan hükûmetlerde Kültür ve Turizm Bakanı ve Dışişleri Bakanı olarak çalışan Mesut Yılmaz, ANAP Genel Başkanı Yıldırım Akbulut’un istifasının arkasından 1991’de gerçekleştirilen kongrede yeni genel başkan seçilerek başbakan oldu. 1995 Türkiye genel seçimlerinin arkasından kurulan koalisyon hükûmetinde yeniden başbakan olarak görevlendirilen Mesut Yılmaz, 1997-1999 yıllarında başbakan olarak görev yaptı.

2000-2002 yıllarında DSP-MHP-ANAP koalisyonunda devlet bakanı ve başbakan yardımcısı olarak çalışan Mesut Yılmaz, partisi 2002 Türkiye genel seçimlerinde meclise giremeyince istifa etti. 2007 Türkiye genel seçimlerinde Rize’den bağımsız milletvekili olarak meclise giren Mesut Yılmaz, 15 Ocak 2009-2011 yıllarında ANAP ve Doğru Yol Partisi’nin birleşmesinin ardından kurulan Demokrat Parti’de siyasi yaşamını sürdürdü.

2004’te Yüce Divan'da yargılanan Mesut Yılmaz, Cumhuriyet tarihinde Yüce Divan'da yargılanan ilk başbakan oldu. İngilizce ve Almanca bilen Mesut Yılmaz, aslen Hemşinli olup Rize’nin Çayeli ilçesinin Çataldere köyündendir.

OĞLU İNTİHAR ETMİŞTİ

İstanbul'da eski başbakan Mesut Yılmaz'ın işadamı oğlu Mehmet Yavuz Yılmaz, 2017 yılında Beykoz Konakları'ndaki evinde ölü olarak bulundu. Yılmaz'ın İcra Kurulu üyesi olduğu İstanbul Kent Üniversitesi de yazılı bir açıklama yaparak, Yılmaz'ın 'Temporal Lob Epilepsi' tedavisi gördüğünü ve komplikasyonlar sebebiyle ağır stres altında olduğunu bildirdi. Olay olduğunda ABD'de olan Mesut Yılmaz ve eşi Berna Yılmaz, Beykoz'daki evlerinde taziyeleri kabul etti. Sabah saatlerinde dönemin Başbakanı Binali Yıldırım ve eşi, Yılmaz ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN