Mesleki yeterlilik belgesi sınavları uyarısı

EKONOMİ 24.11.2016 - 16:09, Güncelleme: 30.10.2020 - 19:15 1956+ kez okundu.
 

Mesleki yeterlilik belgesi sınavları uyarısı

İnşaat sektörü başta olmak üzere,otomotiv,...
...kaynak ve asansör sektörlerinde yer alan meslek dallarıyla ilgili zorunlu hale gelen Mesleki Yeterlilik Belgesi konusunda Giresun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen sınavlara devam ediliyor.Yılbaşından itibaren inşaat sektöründe diğer alanlarda ise 2017 yılının mart ayından itibaren zorunlu hale gelecek olan Mesleki Yeterlilik Belgesi konusunda son müracaatlar alınmaya devam ediyor.Ahşap kalıpçılık mesleği ile başlayan sınavlar hakkında bilgi veren Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, "Türkiye ortalamasının üstünde performans gösteren Giresun Ticaret ve Sanayi Odası bu güne kadar yaklaşık 500 kişinin sınavını gerçekleştirdi. Sınavlar aralıksız devam etmektedir. İnşaat ve asansör sektörleri ağırlıklı sınavlara katılmak isteyenlerin acilen Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’na başvurmaları gerekmektedir. Aksi taktirde yılbaşından itibaren bu alanlarda belgesiz işçi çalıştıran işletmeler cezai işleme maruz kalmaları söz konusudur" dedi.Öte yandan bilindiği gibi, devletimiz 2017 yılı sonuna kadar teşvik ettiği Mesleki Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğu kapsamında bu belgeyi alanların belirli süre sigorta işveren payı da karşılamayı taahhüt etmekte olduğu bildirildi.  
İnşaat sektörü başta olmak üzere,otomotiv,...
...kaynak ve asansör sektörlerinde yer alan meslek dallarıyla ilgili zorunlu hale gelen Mesleki Yeterlilik Belgesi konusunda Giresun Ticaret ve Sanayi Odası tarafından yürütülen sınavlara devam ediliyor.
Yılbaşından itibaren inşaat sektöründe diğer alanlarda ise 2017 yılının mart ayından itibaren zorunlu hale gelecek olan Mesleki Yeterlilik Belgesi konusunda son müracaatlar alınmaya devam ediyor.
Ahşap kalıpçılık mesleği ile başlayan sınavlar hakkında bilgi veren Giresun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu, "Türkiye ortalamasının üstünde performans gösteren Giresun Ticaret ve Sanayi Odası bu güne kadar yaklaşık 500 kişinin sınavını gerçekleştirdi. Sınavlar aralıksız devam etmektedir. İnşaat ve asansör sektörleri ağırlıklı sınavlara katılmak isteyenlerin acilen Giresun Ticaret ve Sanayi Odası’na başvurmaları gerekmektedir. Aksi taktirde yılbaşından itibaren bu alanlarda belgesiz işçi çalıştıran işletmeler cezai işleme maruz kalmaları söz konusudur" dedi.
Öte yandan bilindiği gibi, devletimiz 2017 yılı sonuna kadar teşvik ettiği Mesleki Yeterlilik Belgesi alma zorunluluğu kapsamında bu belgeyi alanların belirli süre sigorta işveren payı da karşılamayı taahhüt etmekte olduğu bildirildi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yildizhaber.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.