25 Şubat 2020 12:37

BirGün’ün ilan cezası kaldırıldı

IPI, Basın İlan Kurumu tarafından BirGün'e verilen ilan cezasının kaldırıldığını duyurdu, Evrensel'e uygulanan cezanın da bir an önce kaldırılması çağrısı yaptı.

Meslek örgütlerinin Basın İlan Kurumu ile gerçekleştirdiği görüşmeden | Fotoğraf: @globalfreemedia/Twitter

Paylaş

Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI) sosyal medya hesabından, Basın İlan Kurumu tarafından BirGün gazetesine verilen ilan cezasının kaldırıldığını duyurdu. IPI ayrıca Evrensel’e verilen cezanın da bir an önce kaldırılması gerektiğini belirtti.

IPI, Twitter’dan yayımladığı mesajında “Basın İlan Kurumu'nun BirGün gazetesine uyguladığı ilan cezası bugün itibariyle kalktı ancak IPI, Evrensel gazetesine uygulanan cezanın da bir an önce kaldırılmasını talep ediyor. Ceza 6 ayı geçerse, gazetenin yayın hayatı ciddi risk altına girecek. #FreeTurkeyJournalists” dedi.

Mesajı alıntılayan Evrensel Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Fatih Polat da “Komşu gazetemiz BirGün'e geçmiş olsun. Darısı başımıza demek isterdim ama, BİK, bu kararla 'Bakın kimseye özel kastımız yok' havasıyla Evrensel'in ilan hakkının iptalinde ısrarcı olabilir. Yaklaşımı bunu gösteriyor. Çünkü Evrensel'in hiçbir eksiği yok. Umarım yanılırım” dedi.

VARLI: BİRGÜN'E UYGULANAN AMBARGO SON BULDU AMA EVENSEL'E YASAK DEVAM EDİYOR

BirGün Gazetesi Yayın Kurulu Üyesi İbrahim Varlı da Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Dayanışma/mücadele kazandırdı... Basın İlan Kurumu tarafından BirGün’e uygulanan ambargo bugün itibarıyla son buldu. Ancak Evrensel Gazetesine yasak devam ediyor. Bir kişiye/kuruma dahi haksızlık yapılıyorsa, orada hukuktan söz edilemez. Tüm haksızlıklar sona ermeli..." dedi.

(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Elazığ depreminin ardından Van'da da HDP'nin yardımları engellendi

SONRAKİ HABER

İşten atılan Kale Pratt işçilerine destek eylemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...