TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Meslek etiğinden asla vazgeçmeyin

Adana Baro Başkanı Küçük, stajını tamamlayıp yemin ederek avukatlığa adım atan avukatlara tavsiyelerde bulundu:

Haber Giriş Tarihi: 15.12.2017 15:05
Haber Güncellenme Tarihi: 15.12.2017 15:05
Kaynak: Haber Merkezi
ilkhaber-gazetesi.com
Meslek etiğinden asla vazgeçmeyin


ADANA(İLKHABER) - Adana Barosu’nda  staj dönemlerini başarıyla tamamlayan Sena Akparlak, Hüseyin Erbek, Hatip Kaya ve Burak Abdulhakimoğlulları düzenlenen törenle meslek yeminlerinin ardından cübbelerini giyerek ruhsatnamelerini aldı.

 

Genç avukatlara cübbelerini, Av. Hülya Balkaroğlu (Demiryürek) Av. Cemşit Tabak, Av. Mustafa Hakan Önenli ve Adana Barosu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Nevzat Elçi giydirdi.

 

Adana Adliyesi Mahmut Esat Bozkurt Avukatlar Salonunda gerçekleşen törene Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekili Birsen Türkoğlu, 4. Aile Mahkemesi Hakimi Gülfer Abdülhakimoğulları, 6. Aile Mahkemesi Hakimi Gülben Kömürcigil, Cumhuriyet Savcısı İlhan Kömürcügil, 4. İcra Dairesi Müdürü Servet Abdulhakimoğulları, icra müdürleri, adliye personeli ve avukatlar ile aileleri katıldı.

 

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, meslek yemini ederek avukatlığa adım atan genç meslektaşlarını, ailelerini ve staj yapılan  büro avukatlarını da kutladı.

Avukatlık mesleğinin toplum nezdinde saygınlığı üst düzeyde olan ve yurttaşın adalete erişiminin ve hak arayışının en önemli unsuru olduğunu kaydeden Başkan Küçük, yeni avukatlara da tavsiyelerde bulunarak, şunları söyledi:

“Meslek etiğinden, meslek kurallarından asla vazgeçmeyin. Yapacağınız hukuksal ilişkilerde, bulunduğunuz ortamlarda mutlak suretle kendinizi karşı tarafın yerine koyarak, empati yaparak, sağduyu ile mesleğinizi yürütün. Bu yolun uzun vadede, kısa vadede sizlere başarı getireceğine inancım tamdır."

SUÇ DUYURUSUNDA

BULUNACAĞIZ”

Baro Başkanı Av. Veli Küçük, Marmara Üniversitesinde akademisyenlerinden Abdulkadir Şen'in, Alevi-Bektaşi kökenli yurttaşlarla ilgili inanç, din, ibadet özgürlüğüne yönelik hakaret, halkı din ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama içeriği taşıyan sosyal medya paylaşımına da tepki gösterdi. Küçük, Adana Barosu olarak, bu hususta suç duyurusunda bulunulacağını ifade etti ve bu konunun takipçisi olacaklarını vurguladı.

 

 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.