MENÜ

Mesaj zamanı

Abone Ol Google News

Sarı-Lacivertliler, geçtiğimiz hafta hiç ummadığı bir sonuç aldı. Ligin son sırasında yer alan, galibiyeti bulunmayan Kayseri’ye 1-0 kaybedilmesi, üstelik liderlik için çıkılan maçta bu skorun gelmesi moralleri fazlasıyla bozdu. Evet, oyun olarak Fenerbahçe çok daha üstündü. Önemli pozisyonlar da buldu. Zaten sorun da fırsatların cömertçe harcanması. Sarı- Lacivertliler, Avrupa’nın 5 büyük ligi ve Süper Lig’de yüzde 27.5 ile bulduğu fırsatları gole çevirme oranı en düşük takım. Şampiyonluk hedefleyen bir ekibin, bu rakamı en kısa sürede yukarılara çekmesi şart.

Haberin Devamı

Kasımpaşa, ters takım

Kayseri yenilgisinin bir kaza olduğunu göstermek için bu akşam Sarı- Lacivertliler’in Kasımpaşa karşısında ciddi bir reaksiyon vermesi gerekiyor. Her şeye rağmen taraftarın takıma duyduğu güven de çok önemli bir artı. Takım, hem rakiplere hem de 12. adama, şampiyonluğun en büyük adayı olduğunu bugün göstermeli. Kasımpaşa da hafife alınmaması gereken bir rakip. Hızlı hücuma çıkmaları, savunmanın arkasında boşluklar bırakan Fenerbahçe için ciddi bir tehdit olabilir.

Haberin Devamı

Bu istatistiğe dikkat

Fenerbahçe, maç başına 7.6’yla kalesine en az şut gelen, 18.2’yle de en çok şut denemesinde bulunan takım. Buna rağmen maç başına 1 gol yiyen Kanarya, sadece 1.8 skor üretebildi. Bu tablo, savunma ve hücumdaki sıkıntıyı net bir şekilde gösteriyor.

Ön plana kim çıkar?

Geçtiğimiz haftaki Kayseri yenilgisinde, Muriç’in gol yollarındaki başarısızlığının payı büyüktü. Kosovalı forvet, sezonun flaş isimlerinden biri. Ancak performans istikrarı yakalaması şart. Kendisini affettirmek için bu akşamki maç önemli bir fırsat.

Kısa mesaj

Taraftar, Kayseri dönüşü takımı şampiyon gibi karşıladı. Fenerbahçe’nin son haftalara şampiyonluk potasında girdiğinde bile bu kadar destek alamadığı dönemler oldu. Futbolcular bunun kıymetini bilmeli. Bunun yolu da güzel futboldan geçiyor.

YORUM YAZ