MERTOL 15 TEMMUZ RUHUNU HATIRLATTI

MERTOL 15 TEMMUZ RUHUNU HATIRLATTI

Saadet Partisi İl Başkanı Birkan Mertol, ? yarın keşke dememek için? araştırılıp okuyarak referandumda oy verilmesini istedi, 15 temmuz ruhunu hatırlatırken, evet diyenler bölücü olmuyorsa hayır diyenlerin de vatan haini sayılamayacağını savundu.

Referandumda hayır oyu kullanacak partilerden olan Saadet Partisi İl başkanı Birken Mertol, anayasa değişikliğindeki çekincelerini açıkladı.

Mevcut yapılan değişiklik için birinci önceliklerinin kuvvetler ayrılığı olduğunu söyleyen Mertol, ? adil bir yargı, güçlü bir yürütme, bağımsız ve vesayet altında olmayan bir yasama, artı partili bir Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanının meclisi feshetme yetkisi ve tüm siyasal görüşlerin mecliste temsili konusunda mevcut yasanın değiştirilmesi konusunda çekincelerimizi halkımızla paylaştık.? Dedi.

 

Anayasadaki 18 maddede yapılan değişikliklerden söz eden Mertol, ülkede hat safhada olan gerginliği arttırmamak için saha çalışması yapmayacaklarını bildirdi.

 

Mertol, ? Düzceli hemşerilerime soruyorum, mecliste milletvekili sayısı niçin 600?e çıkartılıyor. Bu 50 vekilin ekonomimize, cebimize ciddi manada bir yük getireceğini düşünüyorlar.Seçilme yaşı 18?e indiriliyor, hangi Ak Partili ve MHPli arkadaşım 18 yaşındaki evladına şirketinin yönetimini devrediyor. Anayasa mahkemesinin üyelerinin tamamını partili cumhurbaşkanı seçerse bu ülkede adalet nasıl tesis edilecek. Bu soruları çoğaltmak mümkün. Biz SP olarak ülkemizde hat safhada olan gerginliği artırmamak için faal olarak referandum çalışması yapmıyoruz.? İfadelerini kullandı.  

Mertol, tüm vatandaşların kararına saygılı olduklarını söylerken, ülkenin selameti için anayasa değişikliğinin araştırılıp okunmasını istedi, ?yarın keşke demeyin? dedi. Ayrıca Mertol, hayır diyenlerin vatan haini ilan edilmesini de asla kabul etmediklerini vurguladı.

Mertol, ? Hükümet referandum çalışmalarına başladı. Diyorlar ki, hayır diyenler 15 temmuz hainleri ile veya Kandil?deki PKK terörü ile aynı taraftadırlar.Biz bu söylemi kabul etmiyoruz, hakkımızı da helal etmiyoruz. Biz hiçbir tarihte ne FETÖ?yle ne PKK ile aynı safta olmadık. Düzceli hemşerilerimiz hatırlayacaktır, 15 temmuz sonrası Anıtpark?ta tüm siyasi partilerin bir araya gelip de halkın huzuruna çıktıklarında şunu söyledik, önemli olan vatandır gerisi teferruattır. Bizi o kategoriye koyan arkadaşlara tekrardan hatırlatmak istiyorum.? Şeklinde konuştu.

Mevcut hali ile anayasa değişikliğine hayır diyeceklerini söyleyen Mertol, hiçbir siyasi parti ile de ortak hareket etmediklerinin altını çizdi. ? Bu ülkenin evlatlarının evet deyince bölücü olmuyorlarsa hayır deyince de vatan haini olmayacaklarını savunuyoruz? dedi.


SEN DE DÜŞÜNCELERİNİ PAYLAŞ!

Bu habere henüz yorum yapılmamıştır, ilk yapan siz olun!...



Bu sayfa da yer alan okur yorumları kişilerin kendi görüşleridir. Yazılanlardan duzcetv.com sorumlu tutulamaz.