::
25 Nisan 2024 Perşembe

:

:

:
Karakter boyutu : 12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MERSİN'DE VAHŞİ DEPOLAMA TARİH OLUYOR, ÇEVRE VE DOĞA KAZANIYOR

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, hem mevcut çevre sorunlarını hem de oluşabilecek çevre sorunlarını en aza indirebilmek adına sürdürülebilir bir çevre politikası ile önemli bir çalışmaya daha imza attı
MERSİN'DE VAHŞİ DEPOLAMA TARİH OLUYOR, ÇEVRE VE DOĞA KAZANIYOR
Haber Giriş:
12 Ağustos 2020 Çarşamba 10:13

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, hem mevcut çevre sorunlarını hem de oluşabilecek çevre sorunlarını en aza indirebilmek adına sürdürülebilir bir çevre politikası ile önemli bir çalışmaya daha imza attı. Başkan Seçer, Mersin’in bazı ilçelerinde bulunan vahşi depolama alanlarının tamamen ortadan kaldırılması için önemli bir çalışma başlatarak çevreye olan duyarlılığını bir kez daha ispatladı.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından Haziran ayı itibariyle 13 ilçenin tamamına hizmet verecek şekilde ilçe belediyelerine yakın alanlara 9 adet katı atık aktarma istasyonu konuşlandırıldı. İlçelerin atıkları artık doğada vahşi depolanmıyor ve bu istasyonlara taşınıyor. Bu istasyonlara getirilen katı atıklar, Büyükşehir tarafından toplanarak bertaraf tesisine götürülüyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi bu çalışması ile sayılı büyükşehirlerden biri haline geldi.

Yüksek maliyete rağmen bu hizmeti üstlenen Mersin Büyükşehir Belediyesi, toplanan atıkları elektrik enerjisine dönüştürürken, çöplerin toprak yoluyla tarım alanlarına, yer altı suları yoluyla denize ve oluşan zararlı gazlarla havaya karışmasına engel oluyor. Ekosistem döngüsü için hayati önem taşıyan bu hizmetle havaya salınan metan gazının önüne geçilerek, tüm dünyanın mücadele ettiği küresel ısınmaya pozitif katkı sağlanıyor.

Paylaş:  Facebook Twitter Google
DARISI ''HALK DÜRÜME''
GÜNCEL

22 Nisan 2024 Pazartesi 10:06

DARISI ''HALK DÜRÜME''

10:06
DR. LEVENT UYSAL'DAN 23 NİSAN MESAJI
GÜNCEL

22 Nisan 2024 Pazartesi 09:16

DR. LEVENT UYSAL'DAN 23 NİSAN MESAJI

MHP Mersin Milletvekili ve MYK Üyesi Dr. Levent Uysal, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle mesaj yayımladı
09:16
TARSUS'TA MUZ YÜKLÜ TIRDA YANGIN
GÜNCEL

15 Nisan 2024 Pazartesi 14:03

TARSUS'TA MUZ YÜKLÜ TIRDA YANGIN

14:03
SADIK GÜNGÖR BAŞKAN YARDIMCISI OLDU
GÜNCEL

15 Nisan 2024 Pazartesi 14:01

SADIK GÜNGÖR BAŞKAN YARDIMCISI OLDU

14:01