Akdeniz Belediye Başkanı Muhittin Pamuk, '18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 103. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü' dolayısıyla yayınladığı mesajında, “Çanakkale Destanı, vatanı, bayrağı, özgürlüğü, hürriyet ve istikbali tehlike altına girdiğinde, aziz ve fedakar milletimizin ölümü bile seve seve göze alarak neleri başarabileceğinin, imkansızı mümkün kılabileceğinin, dost düşman bütün dünyaya ispatıdır” dedi. 

Tarihin akışını değiştiren Çanakkale Deniz Zaferi'nin, Türk milletinin en büyük kahramanlık destanlarından biri olduğunu vurgulayan Pamuk, "Anadolu’nun dört bir yanından gelerek Çanakkale’de göğüs göğse çarpışarak şehit düşen ecdadımız; vatan, bayrak ve bağımsızlık uğruna hiç tereddüt etmeden ölümü göze alıp şehit olmuştur. Bu anlamda Çanakkale Destanı, gerek milletimiz, ülkemiz, istikbal ve hürriyetimize göz koyan emperyalist güçler, gerekse 15 Temmuz 2016’da olduğu gibi hain ve kirli planlar peşinde koşan tüm şer odakları için asla unutmamaları gereken bir ders olmalıdır” ifadelerini kullandı. 
Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı Talat Dinçer ise Çanakkale Zaferi’nin Türk kahramanlık tarihinin en onur verici, en parlak sayfalarından biri olduğunu vurguladı. Türk milletinin, Çanakkale’de elde ettiği zafer ile tüm dünyaya bağımsızlığı ve vatan toprağı söz konusu olduğunda karşısında hiçbir gücün duramayacağı mesajı verdiğini belirten Dinçer, “Bu kutsal yurt topraklarının korunması ve şanlı bayrağımızın gönderde dalgalanması için birlik, beraberlik ve bütünlük içinde verilen mücadeleyi millet olarak idrak etmeli, gelecek nesillere bu bilinci aktarmayı, bu güzel vatanı bizlere emanet eden atalarımıza karşı bir borç bilmeliyiz” diye konuştu. 
Er: "Çanakkale Zaferi, bir destandır" 
Mersin Barosu Başkanı Ali Er, Çanakkale Zaferi'nin, Anadolu’yu işgal etmek ve Türk milletini tarih sahnesinden silmek isteyen emperyalist devletlere karşı kazanılmış, tarihe altın harflerle yazılan büyük bir zafer olduğunu kaydederek, "Geri dönmeyi asla düşünmeden ‘Çanakkale geçilmez’ diyerek kadınıyla, erkeğiyle, genciyle yaşlısıyla kazanılan Çanakkale Zaferi, ülkemizi bölmek, milli birlik ve beraberliğimizi bozmak isteyen emperyalist güçler ve terör örgütleri için unutulmaması ve her zaman hatırlanması gereken bir derstir. Yüz binlerce şehit vererek kazandığımız Çanakkale Deniz Zaferi bir destandır" şeklinde konuştu. 
Akyürek: "En büyük kahramanlık destanı" 
Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TÜİOSB) Kurucu Başkanı Gül Akyürek, Çanakkale Zaferi'nin, Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yer alan en büyük kahramanlık destanı olduğunu söyledi. Akyürek, "Çanakkale'de ortaya konulan birlik ve dayanışma, milletimize zaferi getirmiştir. Bu zafer Kurtuluş Savaşımız için gerekli olan cesareti ve mücadele etme ruhunu vermiştir. Çanakkale Zaferi, vatanı, hürriyeti ve istikbali söz konusu olduğunda Türk milletinin neleri göze alabileceğini, neleri başarabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Bu nedenle Çanakkale, ülkemiz ve geleceğimiz üzerine planlar kuranlar için unutmamaları gereken bir ders olmuştur" dedi. 

Editör: Barış Köksal