Mersin’de 23 Nisan coşkusu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’de 23 Nisan coşkusu


 

23 Nisan 2017 Pazar günü Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tam fırtına uyarısına istinaden ertelenen Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Vali Özdemir Çakacak’ın da katıldığı etkinliklerle kutlandı.

Mersin Valiliği himayesinde İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Marina Anfi Tiyatro’da düzenlenen etkinliğe Vali Özdemir Çakacak, Milletvekilleri Baki Şimşek, Hüseyin Çamak, Serdal Kuyucuoğlu, Aytuğ Atıcı, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Kadir Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, il protokol üyeleri, askeri ve mülki erkan, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Akdeniz Bölge Komutanlığı Bandosu tarafından verilen mini konserle başlayan, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla devam eden etkinlikte Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ın kutlama mesajının okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca günün anlam ve önemine ilişkin bir konuşma yaptı.  Konuşmasına ağzımızın tadı, gözümüzün nuru olarak nitelendirdiği çocuklarımızın bayramını kutlayarak başlayan İl Milli Eğitim Müdürü Koca; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ülkemizin gelişip güçlenmesinin ve çağdaş medeniyetler seviyesini yakalamasının tek yolunun çocuklarımızı iyi eğitmekten geçtiğini her fırsatta dile getirdiğine dikkat çekerek, yarının büyükleri olan bugünün çocuklarını milli değerlerimiz doğrultusunda yetiştirmek için tüm güçleriyle çalıştıklarını da kaydetti.

Etkinlik, öğrenciler tarafından okunan şiirler, mehteran, halk oyunları gösterileri ve işaret dili korosu ile devam etti. Büyükler tarafından beğeniyle izlenen ve büyük alkış toplayan gösterilerin ardından TRT Çukurova Müdürlüğü Çocuk Korosu Türk Halk Müziği konseri verdi.

Son olarak kutlamalar çerçevesinde 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen jimnastik müsabakalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Vali Özdemir Çakacak ve il protokol üyeleri tarafından verildi. Etkinlikte kendisine büyük ilgi gösteren çocuklarla yakından ilgilenen Vali Çakacak onlarla bol bol fotoğraf çektirdi ve sohbet etti.

Kutlama programı sonrasında çocuklar, kendileri için kurulan oyun alanında palyaço ve masal kahramanları tarafından sunulan gösteriler ve düzenlenen çeşitli etkinliklerle gün boyu gönüllerince eğlendi.  (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA