REKLAMI GEÇ

Merkezdeki üst yapı tek elden yürütülecek

Merkezdeki üst yapı tek elden yürütülecek

Denizli Büyükşehir Belediyesi, merkez belediyeleri olan Pamukkale ve Merkezefendi’de üst yapının ihale, uygulama ve denetimlerini tek elden yürütecek. Başkan Zolan iki belediye ile protokol imzalayacak.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 16 Ocak 2017 Pazartesi, 19:38

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi ocak dönemi toplantılarını sürdürüyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın başkanlık ettiği 2. birleşimde gündemdeki konular ele alındı.

ÜST YAPI BİRLİĞİ OLUŞTURULUYOR
Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin gündemindeki konulardan biri de merkez belediyeler olan Pamukkale ve Merkezefedi ile Büyükşehir Belediyesi’nin üst yapı çalışmalarını koordineli bir şekilde yürütmesi oldu.

Alt yapı çalışmalarının tamamlandığı bölgelerde yol ve kaldırım tanzimi çalışmalarının koordineli bir şekilde yürütülebilmesi için Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a Pamukkale ve Merkezefendi Belediyeleri ile protokol yapma yetkisi verildi.

Oy birliği ile verilen yetkilendirmeye göre, müştereken yapılması gereken işlerin ihalesi, uygulaması, kontrolü, hak ediş bedellerinin ödenmesi, geçici ve kesin kabul gibi işlerin yapılması için protokol imzalanacak.

“DİĞER İLÇELER DE DAHİL EDİLSİN”
CHP Grup Başkan Vekili Mustafa Çallıca, oylama öncesinde söz alarak, üst apı çalışmalarındaki bütünlüğü 1 milyon nüfusa yayılmasının daha mantıklı olacağın belirterek, protokol kapsamının genişletilmesini ve diğer ilçelerin de dahil edilmesini teklif etti.

“DİĞER İLÇELER DE ÜST YAPIYI BİZ YAPIYORUZ”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, diğer ilçeleri de kaderlerine terk etmediklerini belirterek, “Pamukkale ve Merkezefendi’de bu koordinasyonu sağlamamız gerekiyor. Diğer ilçeleri de kaderlerine terk etmiyoruz. Zaten alt yapı sonrası üst yapı çalışmalarını da biz yapıyoruz. İlçelerin imkanları zaten ortada. ancak, bazı sorumlulukları da herkes kendi alanlarıyla ilgili yerine getirmeli” dedi.

DENETİM KOMİSYONU ÜYELERİ BELİRLENDİ
Meclis toplantısının son gündem maddesini ise Denetim Komisyonu’nun seçimi oluşturdu. Seçimlerde AK Parti 3, CHP ve MHP de 1’er aday gösterdi. Gizli oyla yapılan seçimlerde AK Parti grubundan Mehmet Ali Yılmaz ve Kadir Pala 54, Mustafa Horzum 52, CHP’den Nurten Karakış 37, MHP’den İsmail Omrak ise 46 oy alarak Denetim Komisyonu’nu oluşturdu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı
 

Hava Durumu

DenizliSıcaklık (°C)Durum
En
Düşük
En
Yüksek
26 Nisan 2024 Cuma 14 28Az Bulutlu
27 Nisan 2024 Cumartesi 14 32Az Bulutlu
28 Nisan 2024 Pazar 17 30Parçalı Bulutlu
29 Nisan 2024 Pazartesi 15 30Parçalı Bulutlu
30 Nisan 2024 Salı 16 32Parçalı Bulutlu