Merkel istedi! AB'den skandal Türkiye kararı

Ankara ile müzakerelerde yeni başlık açmayarak süreci durma noktasına getiren AB, şimdi de Türkiye’ye verilen mali yardımlarda kısıtlamayı gözden geçirme kararı aldı.

Merkel istedi! AB'den skandal Türkiye kararı
Merkel istedi! AB'den skandal Türkiye kararı
GİRİŞ 21.10.2017 07:33 GÜNCELLEME 21.10.2017 07:33
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Almanya başta olmak üzere bazı ülkelerin Türkiye ile müzakereleri kesme ya da askıya alma talebine yeşil ışık yakmayan Avrupa Birliği liderleri, katılım öncesi mali yardımlarda nasıl kesintiye gidilebileceğini ya da bu kaynakların nasıl yeniden yönlendirileceğini belirlemesi için AB Komisyonu’nu görevlendirdi. 

Zaten büyük bir bölümü verilmeyen kullanılamayan bu yardımların Ankara üzerinde ‘yaptırım etkisi’ yaratma potansiyeline sahip olmasa da AB’nin ‘müzakere sürecinin içini boşaltmayı’ sürdürdüğünü göstermesi açısından önem taşıyor.

MERKEL İSTEDİ
Liderlerin görevlendirdiği AB Komisyonu Başkanı Jean Claude Juncker, “Fonları başka bir yöne yönlendirme ve muhtemelen aşağı indirmeye yönelik bir düzenleme teklifinde bulunma konusunda anlaştık” dedi.

Türkiye’ye 2014-2020 dönemi için ayrılan yardımların tutarı 4.45 milyar Euro düzeyinde. Şu ana kadar 368 milyon Euro tutarında proje sözleşmeye bağlanmış durumda. Yapılan ödeme ise 258 milyon Euro seviyesinde kaldı. Müzakere süreci devam ettiği sürece bu yardımların tamamen kesilmesine olanak sağlayacak hukuki bir dayanak yok.

 

KAYNAK: HÜRRİYET
YORUMLAR 25
  • ÇAYCI 6 yıl önce Şikayet Et
    Ulan be haddini bilmezler, 80 milyon insan'ı sizin vermeyeceğiniz 4 5 milyar lamı korkutacaksınız ?
    Cevapla
  • Selami Nallar 6 yıl önce Şikayet Et
    merkel, biz milyarlarca dolar parayı yardım yapıyoruz. 350 milyon € nedir?!
    Cevapla
  • Dadaş 6 yıl önce Şikayet Et
    Ey haçlı topluluğu medeniyeti bizden aldınız.müslümanlar olmassa siz hiçsiniz.şuan bile sömürdüğünüz müslüman parasıyla karnınız doyuyor....Hainlikte üstünüze yok....
    Cevapla
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Sn cumhurbaşkanım lutfen geri verin ve 1 kuruş bile almayın ben tum malimi vermeye hazirim yeterki şu kafirlerin karşisinda zelil durumda kalmayalım
    Cevapla
  • Şuur 6 yıl önce Şikayet Et
    Size borç verelim yardımı kesmeyin :)))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle