Merkel: Bulgaristan'ın Türkiye ile görüşme çabalarını destekliyoruz

Merkel: Bulgaristan'ın Türkiye ile görüşme çabalarını destekliyoruz
© 
By Euronews
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button
Aşağıda yerleştirilen video haber linkini kopyalayın/yapıştırınCopy to clipboardCopied

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Bulgaristan'ın başkenti Sofya'da Bulgar mevkidaşı Boyko Borisov ile bir araya geldi. Yaptığı açıklamada Merkel özellikle Bulgar-Türk ilişkilerine değindi.

REKLAM

Alman Şansölye Angela Merkel, cumartesi günü Bulgar Başbakan Boyko Borisov ile görüşmek üzere Sofya'ya gitti. Toplantıların ardından yapılan basın açıklamasında Merkel, Bulgaristan'ın Türkiye Cumhurbaşkanı ile görüşmeye açık olmasını, ve AB ile Türkiye arasında var olan problemlere açıkça çözüm aramasını, tüm AB kurumlarıyla beraber desteklediğini belirtti.

Merkel ardından sınır güvenliğine değindi: "Bulgaristan'a, dış sınırlarını ve özellikle de Bulgar-Türk sınırını korumak için sarf ettiği çabadan dolayı teşekkür ediyorum. Almanya ve Frontex, Bulgaristan'a sözleri ve fiilleriyle destek oluyor. Ama işin zor kısmı burada yapılıyor."

Görüşmelerde ayrıca, Bulgaristan'ın Avrupa Birliği Konseyi başkanlığı sürecinde uygulayacağı politikalar ve sahip olduğu öncelikler de ele alındı. Bulgar Başbakan Borisov, AB'nin motoru olarak tanımladığı Almanya'ya desteklerinden ötürü teşekkür ettiğini belirtti.

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Merkel: Ulusal egoizm ve korumacılık sorunları çözemez

Bulgaristan, Ukrayna tahılının ithalatına getirilen yasağı kaldırdı, Kiev, Sofya'ya teşekkür etti

Bulgaristan, AB'nin en yüksek bayrak direğine sahip üyesi oldu