BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,99
ALTIN 2.426,66
HABER /  POLİTİKA

Meral Akşener ve Ali Babacan buluştu! MHP lideri Bahçeli' için ne dediler

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ı ziyaret etti. Akşener ve Babacan, yaptıkları açıklamada, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kendileri hakkındaki eleştirilerine cevap verdi.

Abone ol

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan bir araya geldi. DEVA Partisi Genel Merkezi’ndeki görüşme yaklaşık 1. 5 saat sürdü. İki lider görüşme sonrası basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Akşener, “Hayırlı olsun amacıyla buradayız. Partilerimizin kuruluş aşamasındaki sıkıntıları konuştuk. Türkiye’nin sorunlarını tahlil ettik” ifadelerini kullandı. Babacan da ziyaret için Akşener'e teşekkür etti. 

Toplantı sonrası iki lider soruları cevapladı. "Bahçeli, yine açıklamasında 'Babacan’ın felaket tellallığı yapması IMF’ci bir bakanın sipariş eleştirisidir' dedi sizin yorumunuz ne olacak?" sorusunu ise Babacan “Biz yepyeni bir siyasi tarz, siyasi üslup inşa ediyoruz. O tarzda bir üsluba cevap vermeye çok olumlu bakmıyoruz.  Biz tamamen vatandaşların sorunlarını iyi tahlil ve analizle meşgulüz. Bu sorunlara çözüm üretmenin gayreti içerisindeyiz" sözleriyle cevapladı.

Dilimiz başka! Cevap vermeyeceğiz

Meral Akşener, "Bahçeli, bugün bir açıklamasında 'güçlendirilmiş parlamenter sistem özlemleri boşa bir taleptir' ifadesini kullandı, siz bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna, “Biz hiçbir siyasi parti Genel Başkanına ita amirliği yapmadık, parmak da sallamadık. Sayın Bahçeli elbette görüşlerini anlatma hakkına sahiptir, biz de bu hakka saygı duyuyoruz. Dolayısıyla benim söyleyecek bir sözüm yok” dedi.

Erdoğan'ın IMF sözlerine cevap verdi

Ali Babacan, bir gazetecinin sorusu üzerine, Erdoğan'ın "IMF bizden 5 milyar dolar borç istedi. O zaman ekonomiye bakan zat geldi bana, 'Sayın Başbakan'ım verelim mi bu borcu' dedi, 'Bugün dedim borç alan yarın talimat alır' dedim. Şimdi parti kurmuş, bize ekonomi dersi veriyor" sözlerine cevap verdi.  "2008-2009 küresel krizden sonra, Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) diğer uluslararası finans kuruluşlarının kaynak ihtiyacı ortaya çıktı. Olası daha büyük krizlere karşı oluşturulan kaynak hazırlığına Türkiye de katkıda bulundu." diyen Ali Babacan şöyle devam etti: 

IMF o 5 milyar doları almadı

"Merkez Bankası ile IMF arasında yapılan protokol ile ihtiyaç duyulması halinde 5 milyar dolara kadar bir kredinin uluslararası para fonundan kullandırılacağı ile ilgili bir sözleşme yapıldı. Ancak bir ihtiyaç oluşmadığı için Türkiye o rakamı IMF'ye  kullandırmadı. 'Bir kredi sözleşmesi imzaladık, ihtiyacınız olursa 5 milyar dolara kadar sağlarız' dedik ama ihtiyaç olmadı. O gün adına olumlu bir gelişmedir. Açılmış ama kullanılmayan bir kredidir."