TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Menemen'de çözülemeyen sorun

Menemen’in Uğur Mumcu Mahallesi’nde inşa edilen dönemeçli üst geçit yıllarca vatandaş için büyük bir sorunken, iki ay önce İzmir-Çanakkale yolu üzerine yapılan üst geçitte aynı şikayetleri beraberinde getirdi. Vatandaş, ‘Mühendislik harikası’ olarak adlandırılan üst geçidin yeniden inşa edilmesini istiyor

Haber Giriş Tarihi: 24.06.2018 12:48
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Menemen'de çözülemeyen sorun

SULTAN GÜMÜŞ / ÖZEL HABER

Menemen halkının üst geçitlerle başı dertte. Serseriler tarafından tehlike saçan üst geçitlerin yanı sıra vatandaş bu kez iki ay önce İzmir-Çanakkale yolu üzerine yapılan üst geçitten mustarip. Uzun ve dönemeçli inşa edilen üst geçitte ne yazık ki asansör ve yürüyen merdiven yok. Yaşlıların ve engelli bireylerin ulaşımını zorlaştıran üst geçit diğer vatandaşların ise köprüden yürümek güç olduğu için yola inerek kazaya davetiye çıkarmasına neden oluyor. Neredeyse 15 yıl önce kurulan ve Uğur Mumcu Mahallesi’nde yer alan üst geçitte aynı sıkıntılar yıllarca yaşanmasına rağmen böyle bir yapının ikinci kez farklı bir noktada vatandaşa sunulması tepkileri beraberinde getirdi.

20 yıldır Uğur Mumcu Mahallesi’nde esnaflık yapan Ali Korkmaz isimli vatandaş 15 yıl önce Menemen Belediyesi tarafından kurulan üst geçit hakkındaki şikayetlerini şöyle dile getirdi: “20 yıldır esnaflık yapıyorum, burası da 15 yıldır var. İlk yapılma aşamasında biz mühendislere sorduk neden böyle bir proje ile geçidi yapıyorsunuz, neden bu kadar uzun ve dönemeçli diye. Tek seferde çıkarmalarını önerdik. Dediler ki yüksekliği çok fazla, dik bir şekilde yaparsak pazar arabası ile çıkanlar, engelliler ve yaşlılar çok zorlanırlar. 15 yıl önce asansör ve yürüyen merdiven olayı da yoktu. Bu köprünün artık onarılma ihtimali yok. Fakat vatandaşın da sabrı kalmadı.”

2018 YILINDA DA AYNI PROJE

Esnaf Ali Korkmaz 15 yıl önce asansör ve yürüyen merdiven sisteminin gelişmediği için böyle bir yola başvurulduğunu kaydediyor ancak 2018 yılında inşa edilen üst geçitte aynı proje ile hizmete sunuldu. İzmir-Çanakkale yolu üzerine yapılan ve Asarlık Durağının yan tarafında bulunan üst geçitte de ne yazık ki durum aynı. Dönemeçli ve uzun yola rağmen ne bir asansör ne de yürüyen merdiven var. Yaşlı ve engelli vatandaşların ulaşımını oldukça güç kılan bu üst geçit pazar günleri ise daha bir işkenceli hale geliyor. Pazar arabalarıyla yolun karşı tarafına geçmek için üst geçidi kullananların kimi yarı yolda oturup dinleniyor, kimi de söylene söylene yola devam ediyor.

“HATA ÜSTÜNE HATA YAPTILAR”

Belediye’yi eleştirirken söylenenlerden biri de mühendislik yaptığını belirten Beyza Yağmur Nayman isimli vatandaş. Yeni yapılan üst geçidin neredeyse iki ay önce hizmete sunulduğunu aktaran Nayman, asıl işlevini gerçekleştiremediğini belirterek şunları ekledi: “Ben de mühendislik yapan biriyim. Buradan her geçtiğimde kendime soruyorum, ‘Olması gereken bu muydu?’ Bu kadar eziyet çektiren bir üst geçit daha görmedim. Birden fazla yolu varken bu şekilde yapılması çok gülünç. Ben genç halime rağmen bu denli yoruluyorsam yaşlı ve engelli insanlar nasıl ulaşımını sağlıyor. Aynı şekilde pazara gidip eşyalarıyla dönenler ne şekilde geçiyor. Hepsi bir tarafa acilen otobüse veyahut dolmuşa binmek isteyenler bu kadar uzun bir yol sonucunda o araca nasıl yetişecek? Menemen halkı üst geçitlerden inanın çok çekiyor. Ya serserilerle dolu olduğu için millet korkudan geçemiyordur, ya da böyle yapısal proje hataları vardır. Sırf İZBAN’ın karşısındaki üst geçit ile benzer olsun diye bunu da aynen öyle yapıp hata üstüne hata yaptılar. Bir asansör koymak çok zor olmamalıydı.”

Yeni inşa edilen üst geçide sosyal medya üzerinden de tepkiler yağıyor. Birçok kullanıcı hayati bir tehlikenin oluşmaması için üst geçidin tekrardan inşa edilmesini talep ediyor. Evet, hayati bir tehlike de söz konusu çünkü uzun ve yorucu olduğu için üst geçidi kullanmak istemeyen yayalar caddeye inerek karşı tarafa geçmeye çalışıyor. Önceleri Menemen’deki üst geçitler serserilerin yuvası haline geldiği için sürekli gündemdeydi ve en önemli sorunlar arasında yer alıyordu. Şimdi ise geliştirilmiş imkanlara sahip olmalarına rağmen proje hataları yüzünden halk mağdur ediliyor. Aynı zamanda ‘Menemen Şikayet Var’ bölümüne en çok düşen şikayet haberleri ise yine üst geçitler.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.