Menderes’in doğası  mermer ocaklarına teslim

Menderes’in doğası mermer ocaklarına teslim

Menderes’te yapılması planlanan mermer ocağının doğaya zarar vereceğini belirten Polat, “Toz, gürültü ve suyollarına verdiği zarar göz önüne alındığında mermer ocaklarına uygulanan denetimlerin artırılması önem taşımakta” dedi

TOZ VE GÜRÜLTÜ
Bir taş ocağı şirketinin İzmir’de ÇED başvurusunda bulunduğunu belirten CHP İzmir Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu Üyesi Mahir Polat, Menderes ilçesinde yapılması planlanan mermer ocağını Meclis gündemine taşıdı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından yanıtlanması istemiyle soru önergesi veren Polat, “Mermer ocaklarının çıkardığı toz, gürültü ve suyollarına verdiği zarar göz önüne alındığında mermer ocaklarına uygulanan çevre denetimlerinin artırılması büyük önem taşımaktadır” dedi.

RAPOR OLUMSUZ HAZIRLANMIŞTI
Şirketin yeniden başvuruda bulunduğuna dikkat çeken Polat, “İzmir’in Menderes ilçesinin sınırında bulunan Özdere Mahallesi Yarılgan Tepesi mevkiinde mermer ocağı açmak isteyen şirket, daha önce de ÇED başvurusunda bulunmuş, ancak DSİ 2. Bölge Müdürlüğü tarafından bölgede su kaynakları bulunduğu gerekçesi olumsuz görüş bildirilmiş. Neticede rapor da olumsuz olarak hazırlamıştı. Şirket yeniden başvuruda bulunmuş ve ÇED sürecinin tekrar başladığı duyurulmuştur. Bu durum doğa ve insan sağlığı açısından yapılan çevre denetimlerinin önemini gözler önüne seriyor” dedi.