Son Dakika Haberler
“width=“1293

27 Mayıs darbesini yapanlardan biri MHP’nin Başbuğ’u Alparslan Türkeş değil miydi

27 Mayıs darbesini yapanlardan biri MHP’nin Başbuğ’u Alparslan Türkeş değil miydi
Okunma : 2.521 views Yorum Yap

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Yassıada törenlerine katılacağını yazan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi’nin 5 yıl önce ‘Alparslan Türkeş’ hatırlatmalı 1960 ihtilali tweeti çok konuşulacak.

Dün, 27 Mayıs 1960 ihtilalinin yıl dönümünde yargılamaların yapıldığı Yassıada, “Demokrasi ve Özgürlükler” adası olarak açıldı.

Açılışa Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte MHP Genel Başkanı Bahçeli de katıldı. Bahçeli törende darbelere tepki gösterdi.

Bunun üzerine sosyal medyada MHP’nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’in 27 Mayıs’ı gerçekleştirenler arasında bulunduğu hatırlatıldı.

Öte yandan Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, dün yayınlanan 27 Mayıs ihtilali ile ilgili köşe yazısında Devlet Bahçeli’nin Yassıada’da gerçekleştirilecek törene katılmasıyla ilgili, “MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, bakanlar ve bir grup milletvekili de Yassıada’daki törenlerde hazır bulunacak. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin de darbe tartışmaları konusunda güçlü mesajlar vereceği söyleniyor” yorumunda bulunmuştu. Selvi’nin dün yayınlanan yazısında MHP ve Bahçeli’ye ilişkin sözlerinin ardından 1960 ihtilalinin bildirisini okuyan MHP’nin kurucu Genel Başkanı Alparslan Türkeş’e ilişkin tek bir satır yazmaması dikkat çekti.

ABDULKADİR SELVİ: 27 MAYIS’I YAPANLARDAN BİRİ TÜRKEŞ DEĞİL MİYDİ BRE CAHİL ADAM

Bugün sosyal medyada Abdulkadir Selvi’nin 2015 yılında Alparslan Türkeş hatırlatmalı bir tweeti ortaya çıktı.

Selvi’nin AKP iktidarın ortağı MHP’nin kurucu Genel Başkanı Türkeş hakkında, “Menderes’i asan 27 Mayıs darbesini yapanlardan biri MHP’nin Başbuğ’u Alparslan Türkeş değil miydi bre cahil adam” dediği ortaya çıktı.




YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)