|

'Memurumuzu enflasyona ezdirmeyiz'

Başbakan Yıldırım, önceki gece Singapur’a hareketi öncesinde düzenlediği basın toplantısında memurlarla emeklilerin toplu sözleşme çalışmalarını da değerlendirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/08/2017 Pazartesi
Güncelleme: 05:49 - 21/08/2017 Pazartesi
Yeni Şafak
Singapur ve Vietnam ziyaretinde Başbakan Yıldırıma, kabine üyeleri Mehmet Şimşek, Recep Akdağ, Faruk Özlü, Nihat Zeybekci ve Bülent Tüfenkci eşlik ediyor.
Singapur ve Vietnam ziyaretinde Başbakan Yıldırıma, kabine üyeleri Mehmet Şimşek, Recep Akdağ, Faruk Özlü, Nihat Zeybekci ve Bülent Tüfenkci eşlik ediyor.

Esenboğa Havalimanı’nda konuşan Başbakan Yıldırım, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanının bir süredir memur sendikalarıyla görüşmeleri sürdürdüğünü vurgulayarak, bugün gece yarısına kadar süre olduğunu ifade etti. Yasal süre zarfında mutabakat sağlanırsa sözleşmenin imzalanacağını aktaran Yıldırım, sağlanamazsa hakem kuruluna gideceğini ve hakem kurulunun bir karar vereceğini işaret etti.

MAKUL BİR ÇÖZÜM
ÜRETME PEŞİNDEYİZ

“Ümit ederiz ki bu hakeme ihtiyaç kalmadan makul bir seviyede anlaşma sağlanır” temennisinde bulunan Yıldırım, “Tabii sendikaların görevi, alabildiğince çok fazla imkan almak. Memurlar veya temsil ettikleri çalışanlar adına bizim görevimiz de hesapları denk düşürmek. Yani kaynaklarımızı, ihtiyaçlarımızı karşılaştırıp, gereken makul bir seviyede çözüm üretmek. Dolayısıyla burada sendikacılarımızın bizim kadar ülkenin kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiği konusunda tereddüdüm yok” dedi.

Bazı yeni imkanlar sağlarız

Bölge ve dünya şartlarını hatırlatan Yıldırım, “Şu bilinmelidir; memurlarımızı, çalışanlarımızı enflasyonun altında bir ücrete mahkum etmeyeceğiz. Enflasyon kayıplarını vereceğiz. Hatta bazı birtakım yan imkanlarla bunun üzerinde de bazı imkanları sağlamış olacağız. Bu çerçevede bugüne kadar yapılan çalışmalar konusunda hem sayın bakan hem de memur sendikaları başkanı bana bilgi verecekler ve bundan sonraki safahat hakkında da bir hal tarzı bir hareket tarzı belirlemiş olacağız” diye konuştu. Yıldırım, açıklamalarının ardından Çalışma Bakanı Jülide Sarıeroğlu ve Memur Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile bir süre basına kapalı şekilde görüştü.

#Binali Yıldırım
#Memura zam
#Ali Yalçın
#Jülide Sarıeroğlu
7 yıl önce