MEMUR-SEN'DEN KAMU-SEN'E CEVAP GELDİ!

MEMUR-SEN'DEN KAMU-SEN'E CEVAP GELDİ!

Memur-Sen İl Başkanı Süleyman Akyıldız, geçtiğimiz günlerde sendikalarına yönelik eleştirilerde bulunan ve  'Liyakat' vurgusu yapan Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Hüseyin Altay'ın açıklamalarına cevap verdi.

Süleyman Akyıldız, Kamu-Sen kanadını iddialarını ispat etmeye davet ederken, "Beş kişi toplanıp asabi yüz ifadesiyle basın açıklaması yapınca haklı mı olacaksınız? Söz konusu iddiaların ispat edilmesi gerekir. Senden olunca layık başkası olunca liyakatsiz. İstiyorsunuz ki kârlar hep size zararlar başkasına yazılsın" ifadelerini kullandı.

Akyıldız ayrıca, MHP'nin eski il başkanı Mehmet Karuk'un Kamu-Sen'in mobbing iddiasıyla AFAD İl Müdürlüğü önünde gerçekleştirdiği basın açıklamasına katılmasına atıfta bulunarak, "Çalışanlarla ilgili yaptığımız basın açıklamalarımızda hiçbir siyasi partiyi yanımıza alıp gösteri yapmadık" dedi.

Memur-Sen İl Temsilcisi Süleyman Akyıldız, "Memur-Sen duruşundan taviz vermeyecek' ifadesiyle başladığı yazılı basın açıklamasında, şunları kaydetti:

"4688 Kamu Görevlileri Sendikaları Kanununun çalışanlarımız aleyhine olan maddelerinin zaman kaybetmeksizin güncellenmesi, Kamu Hakem Heyetinin üye seçme usulleri ve bağımsızlığı ile objektif karar vermesini engelleyen yapısının adil bir yapı haline getirilmesinin zorunluluk halini aldığını görmekteyiz. Çalışanlarımız lehine elde edilen kazanımların ve çalışanlarımızın sırtında bir kambur olarak duran yasakların tarihin tozlu raflarına kaldırılmasında imzası olan Genel Yetkili Sendika Memur Sen'in hak arama mücadelesi durmaksızın devam edecektir. Kurulduğu günden bu güne çizgisini bozmadan sendikacılık adına büyük katkılar sunan Memur-Sen bundan sonraki süreçte kazanımların, mücadelenin, ilkeli ve istikrarlı duruşun tek adresi olmaya devam edecektir.

Derdi hiçbir zaman çalışan olmayan, çalışanlarımızın vicdanında mahkum olan, hak arama mücadelesinde destek olmak bir yana köstek olmayı kendine ilke edinen, çamur at izi kalsın anlayışına sıkı sıkı bağlı sahada her gelen topu taca atan ve ayağıma top gelirse ne yaparım korkusuyla tribünde oturarak maç kazanacağını zanneden, laftan başka bir şey üretmeyen malum sendika senden olunca layık başkası olunca liyakatsiz... İstiyorsunuz ki kârlar hep size zararlar başkasına yazılsın. 5 kişi toplanıp asabi yüz ifadesiyle basın açıklaması yapınca haklı mı olacaksınız, söz konusu iddiaların ispat edilmesi gerekir. Kamu kurumlarına çamur atarak halkın ve çalışanların gözünde kamu kurumlarını itibarsızlaştırmanın suç olduğunu unutuyorsunuz.

Bizler Memur-Sen olarak her zaman uzlaşmacı bir tutum içerisinde sorunların çözüm yoluna gidiyoruz. Kimseye çamur atmadık, ispat edemeyeceğimiz beyanda bulunmadık, her zaman doğruların peşinde olduk bu doğruları yalanlarla süsleyerek insanlara sunmadık. Şuan hiçbir başkanımız makam mevki peşinde olmamıştır. Çalışanlarla ilgili yaptığımız basın açıklamalarımızda hiçbir siyasi partiyi yanımıza alıp gösteri yapmadık. Bizler Memur-Sen olarak üyelerimiz için hizmet sendikacılığı yapıyoruz yapmaya da devam edeceğiz, sizlerde sendikacılık yapın çalışın” ifadelerine yer verdi.

Kaynak:Ahmet MEŞE

Bu haber toplam 5608 defa okunmuştur

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
30 Yorum