Kpss

Memur Adaylarının Sesine Kulak Verilmeli, Atamalar Konusunda Net Açıklamalar Yapılmalıdır

DPB, kamu personel alım sistemine yönelik toplantılarını sürdürüyor. 22-23 Mart’ta yapılan son toplantıda Kamu Personel Alım İlanları, Kamu Personel Seçme Sınavı ve Merkezi Yerleştirme, Sınav Komisyonları,  Sözlü Sınav-Mülakat ve Kişilik Envanterleri, Uygulama Sınavları konular değerlendirildi. KPSS’ye giren memur adayları ise yeterince kadro açılmadığı için beklenti içindeler ama henüz Bakanların talep ettiği kadrolarla ilgili açıklama gelmedi.

MÜLAKAT KONUSUNDA ADIM ATILMALIDIR

Memur adayları KPSS’ye göre personel alımlarını gerçekleştirmek varken ve daha kolay ve pratikken mülakatla, listeyle, sıralamayla, referansla uğraşmaya gerek var mı diye düşünüyorlar. Mülakatta elenecek kim olursa olsun kendini mağdurlar grubundan sayacaktır. Yüksek puan alıp elense mülakata tepki gösterecek, düşük puan alsa elense sözlü sınavının başarılı geçtiğini düşünerek tepki gösterecek, referansına güvenip ancak atanamayanlar da farklı tepkide bulunacaktır. Mülakat sisteminin kaderinde birilerinin kazanması, diğerlerinin kaybetmesi vardır. Sadece KPSS puanına göre ÖSYM tercihleri alıp atamaları yaptığında hiç kimse itiraz etmemektedir. Mülakat konusunda adım atılması faydalı olacaktır.

KURUMLARIN NET AÇIKLAMA YAPMASI LAZIM

Referandum 16 Nisan’da yapılacak. Atamalarla referandumun doğrudan bir ilişkisi olmasa bile dolaylı olarak seçim dönemi olduğu için bir beklenti hakimdir. Sayın Bakanlarımızın atama bekleyen adaylara net açıklamalar yapması faydalı olacaktır. Mayıs’ta da olsa, Kasım’da da olsa atama planlamasının şimdiden duyurulmasında fayda vardır.

KAMUPERSONELİ.NET NOTU; Kamu personel alım sisteminde mülakat konusunun değerlendirilmesi, adayların beklentileri doğrultusunda adımlar atılması; Tarım Bakanlığı, İŞKUR, Nüfus Genel Müdürlüğü, Tapu Kadastro, Gümrük Bakanlığı, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Üniversite Hastaneleri, PTT gibi kurumların atama planlamalarıyla ilgili net açıklamalar yapılması, adayların bilgilendirilmesi faydalı olacaktır. 

Zeki KARA / KAMUPERSONELİ.NET – ÖZEL HABER

Bir Yorum

  1. siz rahat olun kimse bizi adam yerine koymaz biz sadece sınavlara girip devletin para açığını kapatmaya yararız

  2. Geçmiş yıllarda hemşire alımları puanlarını leke kadar düşmüş bu yıl nedeni kadar yüksek 70 üstü puan alanlar hep açıkta daha yüksek olanlarda var bu puanı almak sanıldığı kadar kolay degıl atama bekliyoruz saygılarimla

  3. 4 yildir is ve meslek danismanlari olarak atama bekliyoruz. Ama kurumun kadri talebi bir türlü onaylanmadi.bu sene 3010 kadro talep edildi.inşAllah en kısa zamanda onaylanır. Artik net açıklamalar bekliyoruz

  4. Att yim 15 yıldır bekliyorum bi umutla 12.500 kisi ama att lere ekmek yok nasıl bir is aklım almıyo torpili olanlar iste biz gibi garibanlar evde.

  5. arkadas birazda kimsesi olmayan torpilsiz kisileri atayin 2009da mezun oldum daha atama yok galiba mezarda memur olacagiz yonetim bunumu uygun gordu..

  6. Lutfen bekliyoruz artik kamu yonetimi mezunlarini da atamaya baslayin

  7. orman ve su işleri bakanlığını da unutmayın artık orman mühendisleri açıklama bekliyor bakanlıktan…

  8. bizimle aynı mesleği yapanlar zamanında mülakatla atanmayıp şimdi sizi mülakatla alacağız demek anayasamızın eşitlik ilkesine aykırı değil midir

  9. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ndan artık bir açıklama bekliyoruz kadro müjdesi tüm bakanlıklar açıklama yapıyor bizim bakanlığımız hala bir açıklama yapmadı orman mühendisleri müjde bekliyor…