Abdurrahman Dilipak: Memlekette Müslüman oranı bugün için yüzde 55 civarında

Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, Türkiye'de inançlı insanların azaldığını belirterek"Bakın birileri bize bakıp, gönlü İslam’a ısınmıyor ve aksine bizden uzaklaşıyorsa, biz de, 'el Emin' miyiz ona bakalım, kendi Müslümanlığımızı bir gözden geçirelim" dedi. "Bu maskaralıklara ne zaman son vereceğiz" diyen Dilipak "Siyasetin, yargının, bürokratın, Media mensuplarının yanında Diyanet’in de itibarı yerle bir oldu." yorumunda bulundu.

F5HABER F5HABER
Abdurrahman Dilipak: Memlekette Müslüman oranı bugün için yüzde 55 civarında

MAK Araştırma Şirketi'nin “Türkiye’de toplumun dine ve dini değerlere bakışı” araştırmasının sonuçlarını paylaşan Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, "Amentü bazında bir sorgulama sonucu olarak memlekette Müslüman oranı bugün için %55 civarında" dedi.

"AGNOSTİZM YAYILIYOR"

Dilipak Türkiye'de gençler arasında Agnostizm yaygınlaştığının öne sürerek "Sorarsanız “Müslüman” olduklarını söyleyecekler. Ama, amentüyü bile bilmiyor bu insanlar. Farzları ve haramları da bilmiyorlar. İşin kötü yanı bilmediklerini de bilmiyorlar.. Öğrenmek için de istekli değiller.. Çünkü onlara göre bilmek özgürlüklerini sınırlandırıyor. Onların “cici” bir tanrıları var. O her şeyi affeder. Onlara göre önemli olan “kalp temizliği”dir ve zaten o da onlarda var. Dini emirler ve yasaklar yaşlanınca düşünülecek konular. “Hele o zaman bir gelsin”.." diye yazdı. 

"CAHİLLİK DİZ BOYU"

"Artık ramazanda genelevi kapatan patron ve patroniçeler de yok. Kurban keserek genelev açan belediye başkanlarımız var!" ifadedelerini kullanan Dilipak "Cahillik dizboyu. Çileye talip olan yok. “Keyf”, “Haz”, “Zevk-ü sefa” peşindeler. Bunları elde etmek ve daha fazlası için daha çok paraya ihtiyaçları var. Onun için iyi bir işe ve başarıya odaklanmışlar. Daha çok çalışmaları lazım. Hayattan keyf almak için “heyecan” duymaları gerek. Onun için adrenalini yüksek maceralara ihtiyaçları var.  Hızlı yaşamalılar. İstikrar, cesaret ve vefa arama. Kolektif hareket ettiklerinde şiddete meyillidirler. Ağır stres altında intihar eğilimine yatkındır. Evlilik değil de, onlar için birlikte yaşam daha uygundur, akıllarına göre!? Gezmek, eğlenmek, hız, değişiklik, hareketli bir  hayat özlerler. Eğlenceli bir hayat arayışları vardır. " tespitinde bulundu. 

"MÜSLÜMANLIĞIMIZI BİR GÖZDEN GEÇİRELİM"

Namaz kılan camiye gidenlerin büyük bir kısmının Kur’an-ı Kerim’in manasını bilemediğini belirten Dilipak "Bakın birileri bize bakıp, gönlü İslam’a ısınmıyor ve aksine bizden uzaklaşıyorsa, biz de, “el Emin” miyiz ona bakalım,  kendi Müslümanlığımızı bir gözden geçirelim. " ifadelerine yer verdi. 

"HERKES BİR KURTARICI BEKLİYOR"

"Bu maskaralıklara ne zaman son vereceğiz. Siyasetin, yargının, bürokratın, Media mensuplarının yanında Diyanet’in de itibarı yerle bir oldu." diyen Dilipak Sözlerini şu şekilde sürdürdü;

Biz böyleyiz de, sağcı, milliyetçi, solcularımızın durumu ne, liberallerin hali ne? Söyleyeyim, al birini vur ötekine. Birilerimiz de umudunu Mehdi’ye, Mesih’in gelişine bağlamış.

Herkes bir kurtarıcı bekliyor aslında. Kiminin Mehdi’si Devlet, “Üst akıl”, “Ak sakallılar”.. Şeytanın insanları oyalamak için bir sürü yalanı var. Görünmeyen bu tür yapıların hemen tamamı ya derin devlet dedikleri siyasi çetelerin örgütleridir, ya da kendilerini derin devlet diye pazarlayan siyasi mafyadır bunlar..

Topluma İlah’lık ve Rab’lik dayatmak için kendi kendilerini kutsayan seküler çetelerden söz ediyorsunuz demektir. Veya istihbarat örgütlerinin toplumu manipüle etmek için uydurduğu yapılardır. FETÖ’yü, BÇG’yi, Kalkancı’yı, PKK’yı örgütleyen Şeytani akıl; “üst akıl” ya da ak sakallılar diye bir şey de örgütler. Yetkisini halktan almayan, halka hesap vermeyen, istişare ve şûra ile hükmetmeyen hiçbir yapı ya da kişi veya toplulukta hayır yoktur! Derin devlet dediğiniz “iyi niyet”le bir şey örgütlense bile kısa zamanda “derin çete”ye dönüşür.

Unutmayalım ki, cehennemin yolları iyi niyet taşları ile döşelidir ve dikkat edin Şeytan sizi Allah’la ya da kulağınıza hoş gelen söylerle, hayali kişilik ve kuruluşlarla aldatmasın! Sizin kurtuluş kapısı olarak gördüğünüzün, sizin zannettiğiniz “Derin devlet”, korkup kaçtıklarınızdan sığınmak için yer aradığınızda, Şeytanın ve/veya ve onun işbirlikçilerinin sizin sığınmak için önünüze kurduğu tuzaktır.

SONRAKİ HABER