Dolar 32,4281
Euro 34,4490
Altın 2.490,11
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Kilis 27°C
Açık
Kilis
27°C
Açık
Sal 27°C
Çar 29°C
Per 24°C
Cum 23°C

“Meme kanserinde erken teşhis hayat kurtarıyor”

“Meme kanserinde erken teşhis hayat kurtarıyor”
A+
A-
20.10.2017
805
ABONE OL

Kilis İl Sağlık ve Halk Sağlığı Müdürü Dr. Turgay Happani, ekim ayının meme kanseri bilinçlendirme ayı olduğunu söyledi.

Dr. Happani, “Meme kanserinin temel tedavisi cerrahidir. Tercih edilen cerrahi şekli meme dokusunun çıkarıldığı mastektomi ameliyat olduğunu belirterek,Cerrahi sonrası gerekiyorsa tamamlayıcı olarak kemoterapi ve radyoterapi uygulanması gerekebilir. Tedavi kararı verirken tümörün büyüklüğü, koltuk altı lenf bezlerine yayılım olup olmaması gibi faktörler göz önüne alınır. Tümörün büyük olduğu durumlarda tedaviye önce kemoterapi ile başlanıp tümörün küçültülüp cerrahiye uygun hale getirilmesi gerekebilir.

İlimiz Sağlıklı Hayat Merkezinde hizmet vermekte olan KETEM’ de 40-69 yaş aralığındaki bayanlarımıza meme kanseri, 30-65 yaş aralığındaki bayanlarımıza rahim ağzı kanseri, 50-70 yaş aralığındaki tüm halkımıza bağırsak kanseri taramaları ücretsiz olarak yapılmaktadır. Ayrıca Aile Hekimliklerimizde 50-70 yaş aralığındaki tüm halkımıza Bağırsak Kanseri taramaları ücretsiz olarak yapılmakta olup, Rahim ağzı ve Meme kanseri taraması için başvuran kadınlarımız, Müdürlüğümüz hizmet araçları ile KETEM birimimize taşınmaktadır” dedi.

YORUMLAR

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.