Melih Gökçek'in 'rüya projesine' haciz şerhi!

Eski Ankara Belediye Başkanı Melih Gökçek'in 'rüya proje' olarak nitelendirdiği ve açılışını Erdoğan'ın yaptığı Ankapark'ın işletmesini yapan şirketin hisslerine haciz şerhi konuldu.

Melih Gökçek'in 'rüya projesine' haciz şerhi!

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın dokuz ay önce açılışını yaptığı ve “Şehrimize çok ciddi katkıları olacak” dediği Ankapark batık park oldu. Melih Gökçek'in Ankara Büyükşehir Belediyesi kasasından 750 milyon Dolar harcadığı "Rüya projesi" Ankapark’ı işleten Ankapark Turizm Şirketi’nin hisselerine haciz şerhi kondu.


BirGün'den İsmail Arı'nın haberine göre, Ankara 14. İcra Dairesi Müdürlüğü’nün 3 Ekim tarihli yazısıyla şirketin hisselerine 1 Kasım tarihinden itibaren geçerli olmak üzere haciz şerhi konulduğu açıklandı. Bu kararla birlikte şirketin kâr etmesi durumunda kar payı alacaklılara gidecek. Şirketin tasfiyesi halinde de tasfiye payından alacaklılara ödeme yapılacak. Alacaklılar, senede bağlanmış veya bağlanmamış payların da İcra ve İflas Kanunu’nun taşınırlara ilişkin hükümleri uyarınca haczedilmesini ve paraya çevrilmesini isteyebilir.

Melih Gökçek'in görevden el çektirilmesi sonrasında belediye başkanlığını devralan Mustafa Tuna tarafından yapılan ihale ile Ankapark’ın işletme hakkı 29 seneliğine 26 milyon 400 bin liralık bedel ile verildi. Ankapark Turizm Şirketi ise 2018 yılında GBM Ticaret AŞ ve Çelik Şirketi ortaklığıyla Ankapark’ı işletmek üzere kuruldu.

DEVREDİLDİĞİ İDDİA EDİLDİ

Ankapark’ı işleten GBM Ticaret AŞ-Çelik ortaklığının işletme hakkını Bursa merkezli ECS Stil Tekstil’e devrettiği iddia edildi. Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) arazisine inşa edilen park, gerek yeri gerekse de maliyetiyle sürekli tartışma konusu oldu.

EŞYALAR HACZEDİLDİ

Yaklaşık bir hafta önce iki buçuk milyon TL’lik borcundan dolayı Ankapark’ın elektriği kesildi. Birkaç ay önce ise alacaklılar haciz işlemi başlatmış ve bazı eşyalar haciz edilmişti. Ankapark yönetiminin aylarca maaş ödemediğini belirten çalışanlar ise eylem yaptı.


26 OTOBÜS ALINABİLİRDİ

Parkın sadece giriş kapısının 19 milyon 950 bin TL'ye mal olması da tartışmalara yol açtı. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Gökçek’in Ankara’nın hemen her yerine diktiği dinozor heykellerine harcanan para ile 26 otobüs alınabileceğini anlatarak, “Ankapark’a yapılan giriş kapısı 95 adet otobüse tekabül ediyor” dedi.

Etiketler
Ankara Melih Gökçek