TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文
SON DAKİKA
Hava Durumu
TR
Türkçe
English
Русский
Français
العربية
Deutsch
Español
日本語
中文

Mektubumda kitap var

İzmir Kiraz Ortaokulu ile Eskişehir Cevizli Ortaokulu öğrencileri arasında “Mektubumda Kitap Var” projesi mektup bağı kuruldu. Öğrenciler, kaybolmaya yüz tutan mektuplaşmanın yeniden canlanmasını sağlıyor

Haber Giriş Tarihi: 16.04.2018 07:00
Haber Güncellenme Tarihi:
Kaynak: Haber Merkezi
ilksesgazetesi.com
Mektubumda kitap var

E. ÇAĞLA GENİŞ-ÖZEL HABER

İzmir’in Kiraz İlçesi ile Eskişehir’in Seyitgazi İlçesi arasında mektup ile bağ kuruldu. İzmir ili Kiraz Ortaokulu öğretmeni Onur Yıldız ile Eskişehir ili Cevizli Ortaokulu öğretmeni Mehmet Emin Temel bu bağın kurucusu oldu. Öğretmenler iki okulun 5 ve 6. sınıf öğrencileri arasında başlattıkları “Mektubumda Kitap Var Projesi’’ ile öğrencilere ışık oldular. Projede her iki okuldan toplam 24 öğrenci, çocuk edebiyatı yazarı Sevim Ak’ın kitaplarını karşılıklı okuyarak mektuplarında kitapla ilgili düşüncelerini paylaştı. Bugüne kadar üç mektubun yazıldığı projede her öğrencinin yazarın beş kitabını okuyup beş mektup yazması bekleniyor. Dördüncü kitaplarını okumaya devam eden öğrenciler, fikirlerini mektup arkadaşlarıyla paylaşmanın heyecanı ve isteğiyle kitapları bir solukta, zevk alarak okuduklarını belirtiyor.

NOSTALJİ KEYFİ

Kiraz Ortaokulu Türkçe Öğretmeni Onur Yıldız, proje hakkında düşüncelerini şöyle paylaştı: “Proje, çocuklarda kitap okuma sevgisi oluşturmak ve fikirlerini rahatlıkla dile getirmeleri sağlamanın yanında farklı sosyo-kültürel ortamdaki çocukların mekan birlikteliği olmaksızın kaynaşabilmelerini amaçlamaktadır. Aynı zamanda proje ile öğrenciler günümüzdeki iletişim araçlarını kullanmadan mektup ile haberleşmenin nostaljik keyfine varıyor. Projenin diğer ayağında Kiraz’daki öğrencilerin mart ayında Eskişehir’e gerçekleştirecekleri ziyaret ile mektup arkadaşlarıyla tanışmaları planlanıyor. Öğrenciler, tanışacakları günü merak ve heyecanla bekliyorlar. Projenin sonunda yazar Sevim Ak’ı okula davet ederek öğrencileri ile tanıştırmayı ve imzalı söyleşi gerçekleştirmeyi istiyoruz.”

PROJENİN ÖNEMİNE VURGU

İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Yahşi, teknolojinin gelişmesiyle kaybolmaya yüz tutan mektuplaşmanın yeniden canlanması ve öğrencilerin kitap okuma alışkanlığı kazanması açısından projenin önemine vurgu yaparak, “Mektubumda Kitap Var Projesi, birçok eğitsel kazanımı çocuklarımıza bir arada sunuyor. Bir yandan günümüzde yok olmaya yüz tutmuş mektuplaşma kültürünü canlandırıp, mektup bekleme heyecanını çocuklarımıza tattırıyor. Bir yandan ise çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırıyor. Projede emeği geçen öğretmenlerimize teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.