2019/2020 eğitim ve öğretim yılı hazırlıklarına şimdiden başlayan Yalova Mektebim Okulu eğitim sistemini ve akademik kadrosunu yeniledi. Düzenlenen törene veliler ve öğrenciler de büyük ilgi gösterdi. Bu kapsamda mikrofona gelen Yalova Mektebim Okulu Kurucusu Bülent Büke, “2019/2020 eğitim ve öğretim yılına çok iyi bir şekilde giriyoruz. İstanbul, Ankara ve Bursa Mektebim Okulu’nda ne varsa Yalova Mektebim’de de aynısı olacak. Öğretmen kalitesinden tutunda fiziki imkanlara kadar her türlü argümanda hiçbir farkımız olmayacak. Biz eğitimde de mutlaka bir rekabet içerisinde olacağız. Rekabet başarıyı beraberinde getirir. Okulda sistem değişikliğimiz de var. 7-8 ve 11-12’nci sınıfların sınav hazırlıklarını çok iyi yapacağız. Bunu yapmazsanız başarı elde edemez hem veliyi hem de öğrenciyi kandırırsınız. Biz 17-18 yıldır Bursa gibi zor bir ilde denenip başarılı olmuş bir yapıyı Yalova’ya taşıyoruz. Çift branş uygulamasını Yalova’ya taşıyoruz. Yalova’da hiçbir okul Çift Branş uygulamıyor. Tüm okullarda tek branş var.  Bu uygulama öğrenciye başarının kapısını açan güzel bir sitemdir” dedi.

Büke’nin ardından söz alan  Genel Müdür Yardımcısı Esra Ünlüoğlu ise, “Eğitim şakaya gelmeyecek tek kavramdır. Öğrencilerimizin böyle bir durumda geçen yıllarını telafi etme şansı asla yok. Dolayısıyla biz bunun bilinç ve şuuru içerisinde akademik eğitime önem veren bir kurum olacağımızın sözünü burada veriyoruz. Çok mütevazi olmaya gerek yok. Bu işi çok iyi biliyoruz. En iyi bildiğimiz iş eğitim ve bunu en iyi şekilde yapıyoruz” diye konuştu.

“Başarıya giden bir yolculuğa başlıyoruz”

Mektebim Okulları Kampüs Müdürlüğü görevine getirilen Rıdvan Acar da katılımcılara hitap etti. Acar başarıya giden bir yolculuğa başladıklarının altını çizere, “Bugün öğrenciler, veliler ve öğretmenlerimizle birlikte bir yola çıkıyoruz. Başarı bir yolculuktur. Bu yolculuktaki en büyük paydaş velilerimizdir. Velilerimiz de bize yol arkadaşlığı yaparsa başarıya giden yolda koşar adım ilerleriz. Bu oku adını Atatürk’ün Mektebim Okullarından alıyor. Biz burada çağdaş, kendine güvenen, devlet ve millet sevgisine güvenen nesiller yetiştireceğiz. Mektebim Okulları fiziki mekan anlamında da Yalova’nın en iyisi durumunda. Bir çok üniversite bile böyle fiziki mekana sahip değil. Yine bizim eğitimimizi yönlendiren, doküman sağlayan ve yeni projeler üreten bir merkezimiz var. Bu da diğer okullara oranla bir artımız. Bütün bunların üzerine yenilenen bir öğretmen kadrosunu da ekliyoruz. Bu avantajlarımızı tek potada harman ederek öğrencilerimize mümkün olan en iyi eğitimi vereceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın” şeklinde konuştu.


 

Ardından yeni akademik kadroda yer alan öğretmen ve yöneticilerin özgeçmişleri okunarak sahneye davet edildiler.

Editör: TE Bilişim