Haberler
BBC

Trump, Meksika Duvarını Yine Meksikalı İşçilere Yaptırıyor

Güncelleme:

ABD Başkanı Trump'ın Meksika sınırına yapmayı planladığı duvarın inşaatı kısmen başladı. Duvarın maliyetini Meksika'dan çıkaracağını açıklayan Trump'ın, inşaatta da Meksikalı işçileri kullandığı ortaya çıktı.

Kaçak göçmenlerin geçişini engellemek bahanesiyle Meksika sınırına duvar inşaa etmek, ABD Başkanı Donald Trump'ın en tartışmalı seçim vaatlerinden biriydi.

Trump, göreve geldikten sonra bu vaadini yerine getireceğini sık sık söylüyordu.

PARASINI MEKSİKA'DAN ÇIKARACAK

Önce 10 milyar dolara mal olacağı söylenen duvarın, daha sonra en az 25 milyar dolara patlayacağı hesaplanmış, Trump bu paranın en az yarısını Meksika hükümetinden alacağını açıklamıştı. Meksika'nın bu parayı vermeyeceğini açıklaması üzerine Trump, vergileri artırarak o parayı bir şekilde alacağını açıklamıştı.

DUVAR İNŞAATINDA MEKSİKALILARI ÇALIŞTIRIYOR

Trump'ın duvar hakkındaki garip takıntıları bununla da kalmadı. Sınırın Ciudad Juarez bölümündeki bariyerler güçlendirilip yükseltilirken, BBC bu duvar inşaatında Meksikalıların çalıştığını ortaya çıkardı.

"GEÇMEMİZ İÇİN KÜÇÜK BİR ARALIK BIRAK"

BBC muhabiri Juan Paullier, Meksika sınırındaki duvar inşaatında çalışan Luis'in hikayesini takip etti. Luis, gece saat 02:30'da sınırdaki Ciudad Juarez'den yola çıkıp ABD tarafına geçiyor. Arkadaşlarının ve akrabalarının kendisine "Geçmemiz için küçük bir aralık bırak" diye şakalar yaptığını anlatıyor.

BBC

Ciudad Juarez Donald Trump Dünya Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title