Meksika'da bir aile kutlamasında ateş açıldı, biri çocuk yedi kişi öldü

Meksika'da bir aile kutlamasında ateş açıldı, biri çocuk yedi kişi öldü
By Euronews
Haberi paylaşınYorumlar
Haberi paylaşınClose Button

Meksika'nın Veracruz eyaletinde bir aile eğlencesi sırasında açılan ateş sonucu biri çocuk, beşi kadın toplam yedi kişi yaşamını yitirdi, en az dört kişi de yaralandı.

REKLAM

Meksika'da bir aile eğlencesi sırasında açılan ateş sonucu biri çocuk, beşi kadın toplam yedi kişi yaşamını yitirdi, en az dört kişi de yaralandı. Saldırı, devlet başkanı Lopez Obrador'un ülkede şiddet eylemlerini azaltma vaadiyle aralık ayında göreve başlamasından bu yana gerçekleşen en kanlı eylem oldu.

Olay ülkenin güneydoğusunda Meksika Körfezi kıyısındaki Veracruz eyaletinde meydana geldi. Güvenlik güçleri şüphelinin yakalanması için çalışmalarını sürdürüyor. Şüphelinin hangi amaçla ateş açtığı ise henüz kesinlik kazanmadı.

Veracruz eyaleti Meksika'nın petrol zengini bölgelerinden biri ve eyaletteki Minatitlan kenti Meksika Petrolleri'ne (Pemex) bağlı altı petrol rafinerisinden birine ev sahipliği yapıyor. Eyalet son yıllarda çete şiddeti ve siyasi yolsuzluk skandallarıyla sarsılıyor.

Meksika'da uyuşturucu kartellerinin kendi aralarındaki üstünlük mücadelesi ve güvenlik güçleriyle yaşanan çatışmalar 2006 yılından bu yana 200 binden fazla can aldı.

Ek kaynaklar • Reuters

Haberi paylaşınYorumlar

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Meksika'nın ilk 'cinsiyetsiz' hakimi evinde ölü bulundu

Almanya'da otobüs devrildi: En az 5 ölü, 20'den fazla yaralı

70 yıl 'demir akciğerde' yaşayan Paul Alexander hayatını kaybetti